Bakan Kasapoğlu'ndan öğrenci yurdu açıklaması: Oran yüzde 97

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarına bulunan öğrencilerden yüzde 97'sinin yerleştirildiğini bildirdi. İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından bazı detaylar...

EĞİTİM 01.11.2022, 11:59 02.11.2022, 08:15 Hakan Öksüz
Bakan Kasapoğlu'ndan öğrenci yurdu açıklaması: Oran yüzde 97

TBMM Bütçe sunumunda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarına başvuruda bulunan öğrencilerden yüzde 97'sinin yerleştirildiğini açıkladı. İstanbul ve İzmir'de başvuran her öğrencinin yurtlara yerleştiğini söyleyen Kasapoğlu, "Türkiye'nin 254 ilçesinde toplamda 850 bin yatak kapasiteli 800 öğrenci yurdumuz var. Dünyada bizim kadar kapsayıcı bir yurt hizmeti sunan başka ülke yok." ifadelerini kullandı.

"Bu yıl 430 bin 176 öğrenci yurtlara başvuru yaptı"

Üniversite birinci sınıfa başlayacak 305 bin 83 öğrencinin internet üzerinden yurt başvurusu yaptığı bilgisini veren Bakan Kasapoğlu, "Ara sınıflar ve diğer kontenjanlarda eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerle birlikte 2022 yılında yurtlara başvuruda bulunan öğrenci sayısı 430 bin 176 oldu. Gençlik çalışmalarımız hız kesmeden sürecek. Bundan sonraki süreçte uluslararası çalışmalara ağırlık vereceğiz." dedi.

"Genç odaklı bir hizmet anlayışı yürüttük"

Türkiye'de 2002'den bu yana çok sayıda sessiz devrimin yapıldığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında ülkemizin küresel çapta bir yıldız konumuna yükselmesi için süreci adım adım yürüttük. Günümüzde artık üniversite harçları diye bir sorun yok. Burslar başta olmak üzere birçok olanak, herhangi bir ayrım gözetmeksizin sunuluyor. Seçilme yaşı 18'e indi. Gençlerin her alanda etkinliğini artırdık. Genç odaklı bir hizmet anlayışı yürüttük." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)