Bakan Kasapoğlu'ndan faizli KYK borcu açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yüksek faizli KYK borçlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bundan sonraki ilk Kabine toplantısında konunun masaya yatırılacağını belirten Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak." dedi.

EĞİTİM 13.07.2022, 13:58 13.07.2022, 15:29 Hakan Öksüz
Bakan Kasapoğlu'ndan faizli KYK borcu açıklaması!

Öğrencilerin lisans ve yüksek lisansta aldıkları kredilerin faizlerinin ödenip ödenmeyeceğine ilişkin kafa karışıklığı devam ediyor. Yaklaşık 100 bin lira civarında borç çıkarılan öğrencilerin bulunduğunu hatırlatan yetkililer, bunun çözümü için çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler, KYK ödemelerini nasıl gerçekleştireceklerini kara kara düşünüyor. 

KYK borçlarının faizlerinin silineceğine dair sinyal veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin bu sorununu çözeceklerini söylemişti. Yüksek faizli Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) borçlarına ilişkin bir duyuru da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunacak

Çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya ilişkin bir açıklamada bulunacağını söyledi. Bakanlık binasında gazetecilerin sorularına yanıt veren Kasapoğlu, söz konusu faizli borçların enflasyonla ilişkili olduğunu belirtti. 

Öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini aktaran Kasapoğlu, çalışmaları sürdürdüklerine değindi. Kasapoğlu, yapılacak ilk Kabine toplantısında bu konunun ele alınacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilere: "Ödemeyin, bizi bekleyin"

Yüksek faizli KYK borçları, öğrenim kredisi alan milyonlarca kişiyi zor durumda bırakıyor. Borçlarını ödemekte zorlanan öğrenciler, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyor. 30 bin liralık öğrenim kredisi alan kişilere 100 bin liralık borç çıkarıldığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Faizli borçların ödemesini yapmayın. Seçimi kazanınca bu konuyu ele alacağız. Sadece ana para ödenecek, faizler silinecek." dedi.

Yorumlar (0)