Bakan açıkladı: İkinci yarıda yüz yüze eğitim devam edecek mi? 

Yüz bini aşan vaka sayısı kapanma olup olmayacağı sorularını akıllara getirirken öğrenci ve veliler de okul tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını öğrenmek istiyor. Bu konuya son noktayı koyan Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların planlandığı gibi 7 Şubat 2022’de ikinci döneme başlayacağını duyurdu. 

EĞİTİM 03.02.2022, 17:20
Bakan açıkladı: İkinci yarıda yüz yüze eğitim devam edecek mi? 

Türkiye’de Omicron varyantı hızla yayılırken ve günlük vaka sayısı 100 bini geçerken insanların aklına gelen sorulardan biri yeniden tam/kısmi kapanma olup olmayacağı. Öte yandan öğrencilerin ve velilerin aklında olan soru ise ara tatil olarak da bilinen 15 tatilin uzayıp uzamayacağı. Belirtilen akademik programa göre 7 Şubat 2022 tarihinde başlaması planlanan ikinci dönem hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatili uzatmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktardı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 110 bin vaka sayısını bildirirken, “100 bin vakanın şimdiki, 6 ay önceki ve 1 sene önceki anlamı aynı değil.” diyerek Omicron varyantının hızla bulaştığını ancak öldürücülük oranının düşük olduğunu dile getirmişti. Bu açıklama ve sorular üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise hem hizmet hem de eğitim sektörünü ağır yaralayan kapanma sürecinin bir kez daha gündeme getirilmeyeceğini bildirdi. 



“Yüz yüze eğitimi kararlılıkla sürdüreceğiz” 

Türkiye’nin eğitim yol haritası hakkında yorum yapan Mahmut Özer şunları aktardı: “Koronavirüs salgını dünya genelinde beklenmedik siyasi ve ekonomik dönüşümlere yol açtı. Hiçbir ülkenin salgına hazırlıklı olmaması sebebiyle bu süreçte en çok eğitim organları etkilendi. Ülkemiz yaklaşık 1,5 sene boyunca eğitime uzaktan devam etti. Öğrencilerin yanında çevrim içi olarak bulunulmaya çalışıldı. Ancak 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla haftanın 5 günü tüm kademelerde yüz yüze eğitim, tüm kararlılığımızla başlatıldı. Eğitim öğretim faaliyetleri ilk dönem hiçbir şekilde kesintiye uğramadan devam etti. 2 haftalık yarı yıl tatilinde bulunan eğitim camiası birinci dönemde hem öğrencisiyle hem de öğretmeniyle büyük fedakarlıklar gösterdi. Öğrencilerimiz 5 ay boyunca her gün derslere girip etkinliklerde bulundu.” 



“Öğretmenlerimizin aşılanma oranları yükseldi” 

“Haftada 5 gün derse giren öğretmenlerimiz hem maske ve mesafe kurallarını ihmal etmedi hem de aşılanma oranlarının yükseldiği görüldü. 7 Şubat itibarıyla inşallah 81 ilimizde ve tüm ilçe ile köylerimizde okul öncesinden lise sona kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlayacağız ve aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Omicron varyantı ve vaka sayıları sebebiyle yüz yüze eğitime hiçbir şekilde ara vermeyeceğiz. Bu konu hakkında kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapıldığını biliyoruz ancak geçtiğimiz 5 ay boyunca şunu gördük ki tüm velilerimizle, öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle toplum içindeki en korunaklı yer, eğitim kurumlarıdır. Okullarımız yalnızca öğrenim görme yeri değildir aynı zamanda geleceğimizin şekillendiği; öğrencilerimizin psikolojik, kişisel ve duygusal gelişimlerinin gerçekleştiği yerlerdir. Bu sebeple ikinci döneme de yüz yüze ve aynı kararlılıkla devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)