ATA AÖF Nasıl Kayıt Olunur?

EĞİTİM 10.10.2020, 01:42
ATA AÖF Nasıl Kayıt Olunur?

Birbirinden farklı sebepler ile herhangi bir yükseköğretim programına başlayamamış olan, başladığı halde bitirememiş olan ya da açıktan ikinci bir üniversite daha okumak isteyen öğrencilerin son yıllardaki tercihinin ATA AÖF olduğu söylenebilir. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile öğrenciler, kendileri için en uygun kayıt türünü seçerek diledikleri bölümü okuma imkanlarına sahip olabilmektedir. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin yarım asrı aşan tecrübesi ve bilgi birikimi ile her öğrencinin uluslar arası standartlara sahip eğitim anlayışı ile hayallerindeki eğitimi alabilecekleri söylenebilir.

Atatürk Açık Öğretim Fakültesi Kayıt 

Her geçen gün daha fazla sayıda öğrencinin tercihi olan ATA AÖF, birbirinden farklı kayıt yöntemleri ile öğrenci kabul etmektedir. Bu bağlamda Atatürk Açık Öğretim Fakültesi’nin an itibariyle geçerli olan kayıt türlerinin aşağıdaki gibi olduğu dile getirilebilir.

  • YKS ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı )
  • DGS ( Dikey Geçiş Sınavı )
  • Yatay Geçiş
  • Sınavsız ve Belge Göndermeksizin İkinci Üniversite
  • Lisans Tamamlama
  • Yabancı Uyruklu Statüsünde

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) ile Kayıt

ATA AÖF için kayıt yaptırmak isteyen kişiler ortaöğretim kurumlarının son sınıfında olmaları ya da herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmaları halinde ÖSYM’nin gerçekleştirdiği YKS sınavı sonuçlarına göre ATA AÖF’yi tercih edebilmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) ile Kayıt

Yükseköğretim kurumlarında bulunan ön lisans programlarından mezun olmak üzere olan ya da hali hazırda mezun öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı DGS’ye katılarak aldıkları puanlar ile ATA AÖF’ye girebilmektedir.

Yatay Geçiş ile Kayıt

Herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olanlar, merkezi puan ya da ağırlıklı genel not ortalaması ile ATA AÖF’ye kayıt yaptırabilmektedir.

Sınavsız ve Belge Göndermeksizin İkinci Üniversite ile Kayıt

Yükseköğretim kurumlarından birisinde lisans ya da ön lisans programında olan, kayıt yaptıran ya da mezun olmuş öğrenciler, herhangi bir belge göndermelerine gerek olmadan ve YKS’ye girmeden ATA AÖF kayıt işlemlerini başlatabilmektedir.

Lisans Tamamlama ile Kayıt

Sağlık alanındaki ön lisans programlarından mezun olmuş öğrenciler ÖSYM tarafından belirlenen başvuru koşullarını karşılamaları halinde ATA AÖF’ye kayıt yaptırabilmektedir.

Yabancı Uyruklu Statüsü ile Kayıt

Yabancı uyruklu olan öğrenciler ATA AÖF programlarına ATAYÖS sınavına katılarak aldıkları puanlar ile kayıt yaptırabilmektedir.

Yorumlar (0)