Arabuluculuk sınavı ne zaman yapılacak?

Arabuluculuk sınavının yapılacağı tarih belli oldu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den konuya ilişkin açıklama geldi.

EĞİTİM 02.08.2019, 11:11 02.08.2019, 11:30
Arabuluculuk sınavı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, arabuluculuk sınavının 24 Kasım'da yapılacağını duyurdu.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, arabuluculuk sınavına ilişkin bilgi verdi.

Yargı reformunun temel hedeflerinden biri olan uyuşmazlıklarda dostane çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi dâhilinde yeni bir adım attıklarını ifade eden Gül, "Arabuluculuk müessesesini güçlendirmek için bu yılın arabuluculuk sınavını 24 Kasım’da gerçekleştireceğiz. Tüm adaylara başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Arabuluculuk sınavı için başvuru nasıl yapılacak?

Arabuluculuk sınavına başvurular, elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanılarak, https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. 

Arabuluculuk sınavı için başvurular ne zaman?

Arabuluculuk sınavına başvurular, 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve 02 Eylül 2019 tarihinde sonlanacak. 

Adayların, belirtilen tarihler içerisinde evraklarını, aynı internet adresinden elektronik ortama aktarmaları gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir yöntem ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. 

Arabuluculuk sınavı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00'da tek oturum halinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul (Anadolu - Avrupa), İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde yapılacak. 

Saat 14.00’da başlayacak olan sınav, 150 (yüz elli) dakika sürecek.

Arabuluculuk sınavı için başvuru şartları nelerdir?

  1. Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşı olmak, 
  2. Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,
  3. Tam ehliyetli olmak, 
  4. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak, 
  5. Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak, 
  6. Arabuluculuk eğitimini tamamlamış olmak.
     
Yorumlar (0)