Ara tatil öne çekilecek mi? Bakan Özer açıkladı

Mahmut Özer, okullarda ara tatili öne çekme planlarının olmadığını belirtti.

EĞİTİM 06.01.2022, 21:56 08.01.2022, 11:35
Ara tatil öne çekilecek mi? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı bir televizyon programında COVID-19 vakaları ve okullardaki son durum ile ilgili soruları yanıtladı.

"Böyle bir planımız yok"

Bakan Özer, "Yarı yıl tatili öne çekilecek mi?" sorusuna, şu yanıtı verdi: 

"Yüz yüze eğitme sonlandırıp, uzaktan eğitimi en üst teknolojiyle sürdürsek dahi diğer kayıpları telafi etmemiz imkansız. Sık sık kentlerimizi geziyorum. Her sınıfta evlatlarımıza sorular soruyorum. 'Okullar kapatılsın mı?' diye soruyoruz, herkes ‘Hayır.’ cevabını veriyor. Tabii bu durum Omicron varyantına karşı duyarsız olduğumuz manasına gelmiyor. İki hafta sonra tatil başlıyor. Ara tatili bir hafta öne çekmek gibi bir planımız yok.

"Kapatılan okul yok"

Bütün sınıfları kapatılan bir okul yok. Bunlar değişebilir, görüşmeler ve planlamalar yapabiliriz fakat şu an için yüz yüze eğitimi sürdürmekte kararlıyız. Öğrencilerimiz bu hususta çok istekliler. Çok kontrollü olarak ilerliyoruz.

"4,5 aydır başarıyla hizmet veriliyor"

Öğretmenlerimiz bu sürecin kahramanı. 6, 7, 8, 10, 11 ve 12'inci sınıflar için destekleme kurslarımız mevcut. 4,5 aydan bu yana kurslarımız başarılı bir şekilde hizmet vermekte. 2'inci sınıftan 12'inci sınıfa kadar tüm sınıf düzeylerine yardımcı kaynaklar verdik. Şu ana dek 23,5 milyon yardımcı kitabı tüm kentlere ulaştırdık. Her okulumuzda kütüphane var. 16.361 yeni kütüphane inşa ettik. 28 milyon olan kitap sayısını 41 milyona çıkardık. 2022'de hedefimiz 100 milyon kitaba ulaşabilmek. Her ay 5 milyon kitap ile okullarımızı zenginleştirmeyi sürdüreceğiz. Kütüphaneler okulların kalbidir."

Yorumlar (0)