AÖL sınavı ne zaman başlıyor? Açık Öğretim Lisesi online sınav giriş nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi sınavı haftasına girilirken, sınavın nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Açık Öğretim Lisesi sınavının online bir şekilde yapılacağı açıklanırken sınavlara, 04 Aralık- 10 Aralık arasında MEB’in Açık Öğretim sisteminden girileceği aktarıldı. AÖL sınavı, her ders için ayrı olacak şekilde 20 soruluk testler hâlinde yapılacak, sınav takvimi dahilinde istenilen zamanda istenilen dersin sınavına girilebilecek.

EĞİTİM 04.12.2021, 15:56 04.12.2021, 16:01
AÖL sınavı ne zaman başlıyor? Açık Öğretim Lisesi online sınav giriş nasıl yapılır?

Dışarıdan lise eğitimine devam edenlerin kayıt olduğu AÖL sınavları, 4-10 Aralık arasında yapılacak. Her bir dersin sınavı için 25 dakikalık süre verilecek. Öğrenciler, yanıtladıkları ve ilerledikleri soruya bir daha geri dönemeyecekler.

Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman?

2021-2022 eğitim-öğretim yılı birinci dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları için online sınav portalı, 4-10 Aralık arasında öğrencilerin erişimine açılacaktır.

AÖL sınavı nasıl olacak?

Öte yandan AÖL sınavlarının online bir şekilde yapılacağı açıklandı. Açık Öğretim Okulları'ndaki öğrenciler, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi’nden sınavlarına girebilecek. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, 04 Aralık’ta online olarak başlayacak ve 10 Aralık tarihinde saat 23:59'a yapılabilecektir.

AÖL Sınav kuralları

  • Öğrenciler seçtikleri dersin sınavı tamamlandıktan sonra bir diğer dersin sınavına hemen başlamak zorunda olmayacak. Online sınav takviminde istenilen bir zamanda bir diğer dersin sınavına girilebilir.

  • Online Sınava ilişkin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına, “İnternet erişimi bulunmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi durumunda, müdürlük tarafından tespit edilen, internet erişimine sahip ve tablet ya da bilgisayarı bulunan kurum veya okul müdürlüklerinde öğrencilerin sınava girmesinin sağlanması, engeli bulunan öğrencilerin talep etmesi durumunda ise müdürlük tarafından kodlayıcı veya okuyucu görevlendirilerek; hastanede, evde, kurum ya da okul müdürlüklerinde öğrencilerin sınava girmelerinin sağlanması…” şeklinde bir resmi yazı iletilmiştir. Bu bağlamda talebi olan öğrenciler, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sınav Yürütme Komisyonlarına başvurabilecektir. 

  • Sınavdan önce sınav sistemine erişim amacıyla kullanılan tarayıcı sayfası haricinde bütün uygulamalar kapatılacak, sınav esnasında sınavın erişildiği tarayıcı sayfası dışında bir pencereye geçişe izin verilmeyecektir. Öte yandan arka planda çalışır durumda olan ve interneti kullanan uygulamalar mevcutsa bunların da kapatılması gerekecektir. Sınav esnasında farklı bir tarayıcı, program ya da sayfa açılması durumunda sınavdaki öğrenciye uyarı gönderilecek, açılan sayfa, tarayıcı ya da programın kapatılmaması halinde o derse ait öğrencinin sınavı iptal edilecektir. Sınavdan önce öğrencilerin, bilgisayar ve telefonlarındaki bildirimleri de kapatmaları gerekecektir.

  • Sınavın ilk günü, oluşabilecek yoğunluk nedeniyle öğrencilerin, sınav takvimindeki ilerleyen günlerde, daha çok hafta sonunda sınav sistemine girmesi uygun olacaktır.

  • Sınav, çoktan ve 4 seçenekli, 20 sorudan oluşacak testler şeklinde yapılacaktır. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

  • Öğrenciler, istedikleri vakit sınavı tamamlayabileceklerdir. Sınavı süresi dahilinde tamamlamayan öğrenciler için 25. dakikanın sonunda sınav, sistem tarafından tamamlanacak ve söz konusu değerlendirme bu kapsamda yapılacaktır. Sınavı tamamlanan derse ait olan sorular ve yanıtlar öğrencilere gösterilmeyecektir.

Yorumlar (0)