AÖF Sınav Sonuçları

AÖF sınav sonuçları, onbinlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla bekleniyordu.

EĞİTİM 12.07.2020, 22:57 22.11.2021, 15:21
AÖF Sınav Sonuçları

24 Haziran ile 8 Temmuz tarihleri arasında AÖF sınavları online olarak internet üzerinden gerçekleştirilmişti. Sınavlarını tamamlayan binlerce öğrenci, büyük bir heyecanla sınav sonuçlarının açıklanacağı günü bekliyordu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, 9 Temmuz’da sınav sonuçlarının açıklandığını Twitter üzerinden duyurdu. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler aşağıdaki bağlantıya tıklayarak AÖF Sınav Sonuçları sorgulama ekranına gidebilirler.

AÖF Nedir?

AÖF, Açıköğretim Fakültesi’nin kısaltılmış halidir. Açıköğretim fakülteleri, öğrencilerin fiziksel olarak devam etmeden okuyabildikleri üniversitelerdir. Dolayısıyla pek çok öğrenci, ana üniversitelerinin yanına açıköğretim fakültelerini tercih edebilirken direkt olarak açıköğretim fakültelerinde okuyan binlerce öğrenci de var. Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerine sahip. Dolayısıyla açıköğretim eğitimi alan öğrenciler bu eğitimlerini Anadolu Üniversitesi aracılığıyla alıyorlar.

AÖF Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı İçin Tıklayın

AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Bu sene üniversitelerin tamamı koronavirüsten dolayı online sınav sistemine geçti. Açıköğretim fakülteleri de bu sistem üzerinden final sınavlarını 24 Haziran itibariyle başlatmıştı ve 8 Temmuz’da da sona erdirdi. Bu süre aralığı dahilinde öğrenciler sisteme öğrenci bilgileriyle giriş yaparak final sınavını tamamladılar. Sınavın tamamlanmasının hemen ardından sınavın 2 gün içerisinde açıklanacağı üniversite tarafından duyuruldu. 9 Temmuz günü akşam saatlerinde ise AÖF sınav sonuçları resmi olarak açıklandı. AÖF sınav sonucu sorgulama ekranına TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sınav sonucunuzu öğrenebiliyorsunuz.

AÖF Yaz Okulu Olacak Mı?

Final sonuçlarının açıklanmasından sonra başarısız olan öğrencilerin aklındaki ilk soru da yaz okulu uygulamasının bu sene yapılıp yapılmayacağı. Pandemi nedeniyle Açıköğretim Fakülteleri herhangi bir yaz okulu uygulaması yapmayacak. Bunun yerine öğrenciler internet üzerinden 22-26 Temmuz tarihleri arasında sınava girecekler. Sınavın detayları henüz belli olmadığı için daha fazla bilgi öğrencilerle paylaşılamıyor. Üniversite tarafından yapılan açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda durum netleştikçe öğrenciler de durumdan bilgilendirilecek. Ama şu kesin ki Açıköğretim Fakülteleri için bu sene yaz okulu benzeri bir uygulama yerine internet üzerinden kurtarma sınavı şeklinde online sınavlar yapılacak.

Önümüzdeki Sene AÖF Sistemi Normale Dönecek Mi?

Pandemi’nin ilerleyen haftalarda sonlanması ve eğitimin önümüzdeki yıl için tamamıyla normale dönmesi bekleniyor. Ancak pandeminin devam etmesi ihtimaline karşılık henüz net bir açıklama yapılmadı. Bu yüzden pandeminin ülkemizdeki durumuna göre ilerleyen zamanlarda üniversite yönetimi ve Yükseköğretim Kurumu tarafından bir karar alınacak. Tüm üniversiteler gibi Açıköğretim Fakülteleri de bu karar kapsamında hareket edecek.

Yorumlar (0)