Ankara’da eğitimler artık “uzaktan” 

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5 Nisan Pazartesi gününden itibaren 5, 6, 7 ve 9, 10, 11. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitim ile eğitime devam etmesine karar verdi. 8 ve 12. sınıflarda ise yüz yüze eğitim seyreltilmiş şekilde devam edecek. Okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumlarında eğitimler tam zamanlı ve yüz yüze olacak. 

EĞİTİM 04.04.2021, 17:42 04.04.2021, 17:57
Ankara’da eğitimler artık “uzaktan” 

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ankara Valisi Vasip Şahin önderliğinde "acil" koduyla toplandı. Salgın, eğitim ve tedbirlerin konuşulduğu toplantıda artan vakaların sonucu olarak uzaktan eğitime geçme kararı alındı.

1 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından alınan “kontrollü normalleşme kararı” kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler yüz yüze eğitime geçmişti. Aynı karar doğrultusunda iller, düşük riskli ve çok yüksek riskli arasında 4 seviyeye ayrılmıştı. 1 Mart tarihinde 2 numaralı kategoride yer alan Ankara’da hemen hemen tüm eğitim kademelerinde okullar açılmıştı.



1 Mart toplantısından 1 ay sonra ise (1 Nisan 2021'de) Ankara 4.seviye riskli bölge ilan edildi. Artan vakalar ve mutasyon oranlarının yükselmesi sebebiyle bugün yapılan toplantıda tekrar uzaktan eğitime geçilme kararı alındı.

“Genç nüfusta vakalar artıyor”

Bugün yapılan toplantıda özellikle genç nüfusta vaka sayısının hızla arttığı ve mutasyonlu virüs oranının öngörülemez hızda yükseldiği belirtildi. Bu kapsamda yeni kararlar alındı. Yarından (5 Nisan Pazartesi) itibaren uygulanmaya başlanacak olan kararlar ise şu şekilde: 


 

  • 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitim uygulanacak. 

  • 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda seyreltilmiş yüz yüze eğitim devam edecek. Bu kademelerde okuyan öğrenciler haftada 2 gün okula giderken kalan günlerde de uzaktan eğitimle ders alacak. 

  • Özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı yüz yüze eğitim devam edecek. 

  • 8. sınıflarda seyreltilmiş yüz yüze eğitim uygulanacak. Bu kademede okuyan öğrenciler haftada 12-22 saat arasında yüz yüze ders alacak. 

  • 12. sınıflar seyreltilmiş yüz yüze eğitim ile okullarına devam edecek. Bu kademede okuyan öğrenciler haftada 16-24 saat arasında yüz yüze ders görecek. 

  • Seyrek nüfuslu yerleşim bölgeleri ve kırsal yerlerde tam zamanlı yüz yüze eğitim uygulanacak. 

  • Öğrencinin yüz yüze eğitim alması veli rızasına bağlı olacak.




Eğitim faaliyetleri dışında tedbirler kapsamında uygulanması kararlaştırılan bazı kararlar da bulunuyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cumartesi ve pazar günleri her ne suretle olursa olsun etkinlik, toplantı veya farklı nedenlerle toplanma yapılmayacak. 

Hafta içinde yapılacak toplanmalar ise en az 3 gün öncesinden dilekçe ya da e-başvuru sistemi ile valilik ya da kaymakamlıklara bildirilecek. Bu etkinliklerde her kişinin sosyal mesafesi 8 metrekare olacak ve aynı anda 300’den fazla kişi toplanamayacak. 

Yorumlar (0)