Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden üniversitelilere burs imkânı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine, 12 ay boyunca eğitim desteği sağlayacak proje hayata geçiyor.

EĞİTİM 25.11.2019, 16:24 25.11.2019, 16:33
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden üniversitelilere burs imkânı

"Başkent'in Güneşleri Projesi" ile maddi durumu olmayan, ikametgâhı Ankara'da olan veya örgün eğitim sistemi içinde yer alan üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca eğitim desteği sağlanması amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla 'Bir Öğrenci de Siz Okutun' sloganıyla başlatılan proje sayesinde eğitim yardımı yapacak gönüllüler ile öğrencilerin bir araya gelmesi hedefleniyor.

Projeyi yürüten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi tarafından çalışmalar hızlandırılırken, gönüllü özel ve tüzel kişiler, şirketler, siteler, AVM yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve benzeri kurum ve kuruluşlar tarafından karşılıksız eğitim yardımı (burs) verilmesi için koordinasyon çalışmalarına başlandı.

Başvurular başlarken, eğitim yardımı için başvuru yapan öğrencilerin kriterleri Eğitim Yardımı Komisyonu’nca belirlenecek ve 12 ay kesintisiz eğitim yardımı sağlayan gönüllülere de “Teşekkür Belgesi” verilecek.

Gönüllülerin ismi ve/veya işyeri unvanları isteğe bağlı olarak Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanacak. Her gönüllü, maddi durumu yetersiz ve eğitimine devam etmekte güçlük çeken bir ya da daha fazla öğrenciye aylık burs vererek eğitim desteği sağlamış olacak.

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
 

Yorumlar (0)