ALES sınavı sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020 ALES/2 sonuçları açıklandı.

EĞİTİM 02.03.2021, 17:28
ALES sınavı sonuçları erişime açıldı

Sınava giren adaylar ALES sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini yazarak erişebilecekler.

ÖSYM, 2020-ALES/2 sonuçlarının yanı sıra soru ve cevaplarında erişime açıldığını bildirdi.

Akademik kariyer yapmak isteyenler için hedefine ÖSYM tarafından şart koşulan ALES sınavı ardından sonuçları bekleyen adaylar için ÖSYM sonuçların açıklandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı duyurdu

ALES sınav sonuçlarının açıklandığına ilişkin ilk duyuruyu ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptı. Aygün, "Değerli ALES adaylarımız, 21 Şubat tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2020-ALES/2 sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz" dedi.

ALES sınavı nedir?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Yorumlar (0)