ALES ne zaman? ALES/3 sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için birçok kişi tarih araştırmalarına hız verdi. Her sene 3 defa gerçekleştirilen ALES'in bu sene ki son sınavı için çalışmalar devam ediyor. 30 Eylül-10 Ekim günleri arasında tamamlanan ALES/3 başvurularının sonrasında sınav için birçok kişi heyecanla tarihi beklemeye başladı. Peki, ALES ne zaman? ALES/3 sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte ayrıntılar…

EĞİTİM 30.10.2022, 11:35 31.10.2022, 09:56
ALES ne zaman? ALES/3 sınav giriş yerleri belli oldu mu?

2022 senesinin son ALES sınavı başvurularının ardından, sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. ÖSYM, bu senenin son ALES sınavını gerçekleştirecek. ALES/3 sınavına az bir süre kala sınav yerleri araştırılmaya başladı. Peki, ALES ne zaman? ALES/3 sınav giriş yerleri belli oldu mu?

ALES/3 ne zaman?

ÖSYM tarafından açıklanan 2022 sınav takvimi ardından senenin son ALES sınavı için kesin tarih duyuruldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, ALES/3 sınavı 20 Kasım 2022 günü gerçekleştirilecek. ALES/3 sınavının sonuçları ise 9 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

ALES/3 sınav giriş yerleri belli oldu mu?

ALES/3 sınavına çok az bir süre kala, sınav giriş yerlerinin duyurulacağı tarih araştırılıyor. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takviminin ardından ALES sınavının gerçekleştirileceği gün belirlendi.

Buna göre, ALES sınavı için giriş alanlarının sınavdan 10 gün kadar önce açıklanacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)