AİS ÖSYM Nedir?

EĞİTİM 05.09.2020, 00:45
AİS ÖSYM Nedir?

ÖSYM, öğrenci adayları ve geçmişte ÖSYM üzerinden sınava girmiş olan tüm bireylere AİS adlı sistemi üzerinden hizmet veriyor. AİS, Aday İşlemleri Sistemi açılımı ile aslında hangi konuda hizmet verdiğini de açık bir biçimde ortaya koyuyor. Giriş açısından farklı alternatifler kullanabileceğiniz AİS, bunun yanında belirli amaçlar uğruna sürekli olarak kullanabileceğiniz bir ÖSYM Platformu. Peki, AİS nedir? AİS’e nasıl giriş yapılır? AİS giriş adresi nedir? Son olarak AİS ÖSYM özellikleri nelerdir?

Aday İşlemleri Sistemi ya da kısaca AİS, tüm dünyada ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınavlar için başvuru, süreç takibi, geçmiş sınav bilgilerini içeren bir çeşit bilgi ve başvuru platformudur.

AİS Giriş Adresi Nedir?

AİS giriş adresi, ais.osym.gov.tr olarak hizmet sunmaktadır. Bu adresten ulaşabileceğiniz Aday İşlemleri Sistemi, günün 24 saati ihtiyacınız olan bilgileri depolamak ve kayıt altında tutmak adına oluşturmuştur. Bu sistemden yararlanmak için aktif öğrenci olmanız gerekmemektedir. Geçmiş yıllarda ÖSYM üzerinden herhangi bir sınava girmiş olmanız halinde, AİS giriş hizmetinden faydalanabilirsiniz.

AİS’e Nasıl Giriş Yapılır?

AİS ÖSYM’ne giriş yapmak oldukça basittir. Bu anlamda ais.osym.gov.tr adresine erişim sağlayabilir ya da ÖSYM tarafından öğrencilerin akıllı telefon ve tabletlerden erişim sağlanabilmesi adına Google Play ve App Store’da da bulunan AİS ÖSYM uygulaması çözümlerinden birini indirebilirsiniz. Mobil cihazlardan uygulama ile giriş yapılabilmektedir. Giriş için T.C. Kimlik Numarası veya YU Numarası ile şifre bilgisi yeterli olacaktır. Bu bilgiler elinizde yoksa E-Devlet ile Giriş Yap seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

AİS ÖSYM Özellikleri nelerdir?

AİS ÖSYM özellikleri, sınav başvuruları, sınav sonuçları, sonuca bağlı tercih işlemleri, ÖSYM İşlem takvimi gibi işlemler konusunda hizmet sunmaktadır. Başvuru Sürecindekiler adlı sekmede, gerekli işlemleri yerine getirmeniz ya da kriterleri sağlamanız halinde, KPSS, Kaymakamlık vb. kamusal tercih başvuruları da dâhil olmak üzere, tüm başvuru süreçlerinizi takip edebilir ve yönetebilirsiniz. Tüm bunların dışında, adres vb. kişisel bilgi değişiklikleri nedeni ile güncelleme yapmak durumundaysanız, Profilim adlı başlık altında bulunan kişisel bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu alanda Eğitim Bilgileri, Sağlık Durumu, Hes Kodu Bilgileri gibi pek çok alt kategori, yine işlem kolaylığı adına oluşturulmuştur.

Yorumlar (0)