Açıköğretim lisesi sınavları ne zaman? AÖL sınavları online mı?

2022 açıköğretim lisesi sınavları ne zaman? Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları tarihleri belli oldu mu? AÖL sınav günü ve yeri açıklandı mı? Açıköğretim lisesi sınavları online mı? AÖL mezuniyet şartları neler?

EĞİTİM 16.11.2022, 13:41 17.11.2022, 09:02 Hakan Öksüz
Açıköğretim lisesi sınavları ne zaman? AÖL sınavları online mı?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları tarihleri ile ilgili merak edilenleri derledik. 2022 açıköğretim lisesi sınavları ne zaman? sorusunun yanıtını verdik. 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonunun ilk döneminde yapılacak Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının hangi ay yapılacağı netleşti.

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları tarihleri

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları tarihleri merak ediliyor. AÖL sınav tarihleri ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Çok sayıda açık lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen AÖL sınavlarının tarihlerini merak ediliyor. AÖL sınav tarihi ile ilgili duyuruya yer verdik.

2022 açıköğretim lisesi sınavları ne zaman?

2022 açıköğretim lisesi sınavları ne zaman? sorusunun yanıtı aranıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2022 yılı sınav uygulama takvimi, 2022 açıköğretim lisesi sınavları ile ilgili duyuruyu içeriyor. Buna göre 2022 açıköğretim lisesi sınavları aralık ayında uygulanacak. AÖL sınav günü ve yeri ile ilgili net bir bilgi verilmedi.

Açıköğretim lisesi sınavları online mı?

Peki açıköğretim lisesi sınavları online mı? Binlerce öğrenci, AÖL sınavları online mı yapılacak? sorusunun yanıtını arıyor. Aktarılan bilgilere göre AÖL sınavları online gerçekleştirilecek.

AÖL mezuniyet şartları

Açıköğretim lisesi mezuniyet şartları merak ediliyor. AÖL mezuniyet şartları ile ilgili araştırma yapılıyor. AÖL mezuniyet şartları aşağıda sıralanmıştır.

  • 18 yaşını doldurmayan öğrenciler en az 8 dönem ders almalı,
  • 18 yaşını dolduran öğrenciler en az 5 dönem ders almalı,
  • En az 170 kredi kazanılmalı,
  • Muafiyet olmayan Dil ve Anlatım dersinde başarı sağlanmalı,
  • Açık öğretim lisesinden en az 1 defa sınava girilmeli,
  • Ortak derslerin hepsinde başarı sağlanmalı.

 

Yorumlar (0)