Açık öğretim öğrencilerine yeni sınav hakkı

Açık öğretim ortaokulu ve lise sınavlarına giremeyen öğrencilerin, 27-29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek çevrim içi sınava katılabileceği açıklandı. 

EĞİTİM 21.08.2021, 16:40 22.08.2021, 17:18
Açık öğretim öğrencilerine yeni sınav hakkı

13 Ağustos tarihinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü açık öğretim öğrencilerinin kayıt yenileme işlemleri tamamlanırken, 16-20 Ağustos'ta öğrenciler çevrim içi sınavlara girmişti.

Bakan Özer’den müjde

Fakat son dönemde yaşanan sel felaketi ve yangın sebebiyle öğrencilerin bir bölümü kayıtlarını yenileyemedi, bir bölümü ise sınavlara giremedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den, öğrencileri sevindirecek haber geldi.

27-29 Ağustos’ta ek sınav

Sınav hakkının tekrar aktif duruma geldiğini ifade eden Bakan Özer, şunları aktardı:

"Afet bölgelerindeki yöneticilerimiz ve il milli eğitim müdürlerimizle devamlı temas halindeyiz. Milli eğitim müdürlerimiz, sınavlarına katılamayan öğrencilerin mağduriyetlerini ilettiler. Bu sebeple hem öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de Türkiye genelinde sınava katılamayan öğrencilere yeniden fırsat tanımak amacıyla öğrencilerimize yeni bir sınav hakkı tanıdık. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 23-24 Ağustos tarihinde ek sınav için kayıtlar tekrar açılacak ve çevrim içi ek sınav 27 Ağustos 09.30'dan 29 Ağustos 23.59'a kadar gerçekleştirilecek. Öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Yorumlar (0)