9 bin kadına eğitim verilecek!

Kadınların ekonomik hayata girmesinin toplumsal refaha ulaşmak açısından önemi büyük. 2015 yılında başlatılan "Kız Kardeşim Projesi" ile 2020 yılına kadar 9 bin kadına eğitim verilecek.

EĞİTİM 22.09.2019, 10:01
9 bin kadına eğitim verilecek!

2015 yılında "TOBB, Habitat Derneği, İTÜ ve Coca-Cola Türkiye"nin işbirliğiyle "kadınların ekonomik hayata katılımı" amacıyla başlatılan "Kız Kardeşim Projesi" ile 2020 yılına kadar 9 bin kadına eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan Yeni Mahalle'deki "Kız Kardeşim Eğitim Tırı"nda kadınlara eğitim verildi.

Hedef, 5 milyon kadına eğitim!

"Coca-Cola Türkiye Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Müdürü" Tülin Kara Özger, yaptığı konuşmada 5 milyon kadının ekonomik yaşama kazandırılması için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Özger, 2020 yılına kadar 9 bin kadına eğitim vermek istediklerini belirtti.

Karadeniz kadınının gücü kullanılacak!

"Risk alan ve ekonomik değer üreten kadınlarımızın yanındayız." diyen TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Göç, Karadeniz kadınının gücünün kullanılması gerektiğini söyledi.

Kasım ayına kadar 13 ilde eğitim verilecek

"Kız Kardeşim Projesi" eğitimleri Ordu'da başlamıştı, Trabzon ile devam ediyor. Trabzon'da yapılan 2 günlük eğitimin ardından "Kayseri, Elazığ, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Nevşehir, Isparta, Denizli, Aydın, Bursa ve Kırklareli" kasım ayına kadar eğitimin verildiği iller olacak.

Proje kapsamında şimdiye kadar en az 11 bin kadına “finansal bilinç, dijital okuryazarlık ve temel finans” konularında eğitim verilecek.

Yorumlar (0)