8 yaşındaki Hakkarili Yusuf dünya matematik şampiyonu oldu

Hakkari’de yaşamını sürdüren 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yusuf Velieceoğlu, dünya matematik yarışmasında tüm soruları doğru cevaplayarak dünya şampiyonu oldu.

EĞİTİM 15.01.2021, 18:07
8 yaşındaki Hakkarili Yusuf dünya matematik şampiyonu oldu

Hakkari’de yaşayan Şehit Selahattin İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Eymen Velieceoğlu, 2 bin 557 öğrenci arasında gerçekleştirilen Kanada Merkezli Caribou Matematik Organizasyonu’nda bütün soruları doğru yanıtlayıp dünya şampiyonu oldu.

Öğrenci Velieceoğlu, öğretmenin kendisine böyle bir sınavdan haberdar ettiğini ve babasına sormasının ardından katılıp tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birincisi olduğunu ifade etti.

“Çok gururluyuz”

Okul yönetimi ve öğretmenin her zaman yanında olduğunu ifade eden Baba Orhan Velieceoğlu ise, “Elimizden gelen çabayı veli olarak sarf etmeye özen gösterdik. Matematik konusunda çok iyi, biz de kendisine destek sağladığımızda bu başarıyı sağladık. Öğretmeni bir yarışma olduğunu bize aktardı. Bu başarıyı Hakkari’ye ve okulumuza yaşattığı için büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yusuf çok özel bir çocuk”

Yusuf’un öğretmeni Recep Sevmiş ise sınavı öğrendiğinde Yusuf’un katılmasını istediğini kaydederek, “Matematik derslerinde Yusuf çok büyük bir başarıya sahip. Özel bir çocuk o. Sınava katıldığı zaman da gerekli başarıyı göstereceğini biliyorduk. İnşallah bütün çocuklarımız bu başarıyı yakalar.” dedi.

Yorumlar (0)