7 şehirde eğitime kar engeli 

Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı şehirlerde kar ve tipi hali devam ediyor. Tunceli, Bilecik, Denizli, Kütahya, Çankırı, Çanakkale ve Uşak’ta okullar 9 Şubat Çarşamba günü için tatil edildi. Valilikler açıklamaları art arda yaptı. 

EĞİTİM 09.02.2022, 07:51
7 şehirde eğitime kar engeli 

Yurdun bazı kesimlerinde lodos ve yağmurla birlikte sonbahara dönüş yaşansa da bazı şehirlerde kış mevsiminin zorlu mücadelesi sürüyor. Devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle okulların tatil edildiği bilgisi gelmeye devam ediyor. İşte 9 Şubat Çarşamba günü için okulların tatil edildiği şehirler: 

Tunceli 

Tunceli Valiliği’nden aktarılan habere göre merkez, Nazımiye, Pülümür ve Ovacık’ta okullar 9 Şubat günü için tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli kamu personelleri de izinli sayılacak. 

Bilecik 

Bilecik Valiliği’nden aktarılan habere göre şehir genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitime 9 Şubat için ara verildi.  

Kütahya 

Valilik, şehir genelinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların bir gün (9 Şubat Çarşamba) tatil edildiğini dile getirdi. Kamuda görevli olan kronik hastalığa sahip, hamile ve engelli personeller de bir gün süreyle izinli sayılacaklar.

 

Denizli 

Denizli Çameli Kaymakamlığı, ilçede etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle yalnızca Çameli’nde eğitime bir gün (9 Şubat) ara verildiğini duyurdu. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise izinli sayılacağı aktarıldı. 

Çankırı 

Çankırı Valiliği, tüm özel ve kamuya bağlı eğitim veren okullar ile rehabilitasyon merkezlerindeki eğitimin 9 Şubat Çarşamba günü için tatil edildiğini duyurdu. 12 yaş altında çocuğu olan ve kamuda çalışan ebeveynlerden biri, hamileler ve engelliler bir gün boyunca idari izinli sayılacaklar. 

Uşak 

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şehirdeki tüm resmi ve özel okulların, kursların, ehliyet kurslarının, rehabilitasyon merkezlerinin, halk eğitim merkezlerinin, kreş ve gündüz bakım evlerinin eğitimine çarşamba günü için ara verildiğini duyurdu. Kamuda çalışan kronik hastalığı bulunan, hamile, engelli ve 0-5 yaş arası çocuğu olan kadın personeller de bir gün süreyle izinli sayılacaklar.  

Çanakkale 

Çanakkale'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı, kalan bölgelerinde sağanak yağış etkili olmaya devam ederken merkez ile birlikte Lapseki, Çan, Yenice ve Biga’da taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

Yorumlar (0)