7 diplomalı işsiz!

Diyarbakır'da yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Ferit Avcı, 7 üniversite bitirip diploma almasına rağmen iş bulamıyor.

EĞİTİM 14.08.2019, 01:29
7 diplomalı işsiz!

Sputnik Türkiye'den Sertaç Kayar'ın haberine göre, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kooperatif Mezrası’nda yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Ferit Avcı, 7 üniversite bitirmesine karşın iş bulamıyor.

Büyük bir okuma isteği taşıyan Mehmet Ferit Avcı, hem arkadaş çevresini hem de akrabalarını her zaman okumaya teşvik etti, 80 yaşındaki annesini dahi okuma yazma kursuna gönderdi.

Yedi üniversite diploması, sayısız sertifika ama...

41 yaşındaki Mehmet Ferit Avcı, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Anadolu Üniversitesi İktisat, Dicle Üniversitesi BMYO Organik Tarım, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği, Anadolu Üniversitesi Adalet, Anadolu Üniversitesi Yaşlı Bakımı, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinden mezun oldu ve diploma aldı.

Mehmet Ferit Avcı’nın ayrıca Öğretmenlik Pedagojik Formasyon, Öğrenci koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı, Eğitici Eğitimi Bilgisayar sertifikaları da bulunuyor.

Mehmet Ferit Avcı, duygularını şöyle anlattı:

''Ben hayat boyu öğrenmeyi kendine ilke edinen ve bunu topluma aşılamaya ilke edinip tavsiye eden biriyim. Hiç okuma niyeti olmayan birçok bireye bunu aşılayıp bu sayede birçok kişi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu oldu. Bir arkadaşım lise mezunuyken hiç sınava girmeye niyeti yoktu. ÖSYM harcını ben yatırdım ve sınava girdi, kazandı. Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Doğal Gaz Tesisatı bölümlerinden mezun oldu ve şu an da Organik Tarım son sınıf öğrencisi. Yeğenlerimi de okumaya teşvik ettim. En büyüğü öğretmen olup şu an 3. Üniversiteyi okuyor. Ortancası da 3. Üniversiteyi, küçüğü de 2 üniversiteden mezun oldu”

Yorumlar (0)