"40 dakikalık teneffüs" için peş peşe sürprizler!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle eğitime verilen aranın sona ermesinden sonra ilk teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmuştu. Bakan Selçuk'un bu açıklamasının ardından 40 dakikalık tenefüs için peş peşe sürprizler geldi. 

EĞİTİM 18.03.2020, 11:05 19.03.2020, 17:46
"40 dakikalık teneffüs" için peş peşe sürprizler!

Türkiye'de koronavirüs vakalarına rastlanmasının ardından okullarda eğitime ara verilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle eğitime verilen aranın sona ermesinden sonra ilk teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmuştu.  

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız." ifadelerine yer vermişti.

Bunun üzerine 40 dakikalık tenefüs için peş peşe sürprizler geldi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 81 ilden 81 okula dondurma dağıtılacağını duyurdu.

Güngör, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "O kadar uzun bir teneffüs dondurmasız olmaz. Sayın Bakanım Ziya Selçuk, 40 dk. teneffüste çocuklarımızın mutluluğunu Maraş Dondurmamız ile tatlandırmak isteriz. 81 ilden 81 okulumuza dondurmalar bizden." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 81 ilden 81 okula pişmaniye dağıtılacağını bildirdi. 

Büyükakın, müjdeyi "40 dakikalık teneffüs Pişmaniyesiz olmaz. Sayın Bakanım Ziya Selçuk, çocuklarımızı okula döndükleri ilk gün tatlının şahı Pişmaniye ile karşılamak istiyoruz... 81 ilden 81 okula pişmaniyeler bizden. Yiyen bir pişman yemeyen bin pişman." ifadeleriyle duyurdu. 

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 81 ilden 81 okula kayısı dağıtılacağını açıkladı. 

Çınar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "O kadar uzun teneffüs enerji depolamak için büyük bir fırsat. Sayın Bakanım Ziya Selçuk, bu uzun teneffüste çocuklarımızın mutluluğuna Malatyamızın kayısısı ile ortak olmak istiyoruz. 81 ilde 81 okula kayısılar bizden." açıklamasını yaptı. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, 81 ilden 81 okula fındık dağıtılacağını kaydetti. 

Güler, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

40 dakika teneffüs demek, bolca enerji ihtiyacı demek. Sayın Bakanım Ziya Selçuk,çocuklarımızın enerjiye ihtiyaç duyacağı bu uzun teneffüste onların mutluluklarına Ordu fındığı ile ortak olmak istiyoruz. 81 ilde 81 okula fındıklar bizden."

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 81 ilde bulunan 16'şar okula kestane şekeri gönderileceğini duyurdu. 

Aktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Bakanım, iş yükünüz biraz artacak ancak çocuklarımız okula dönmenin tadını çıkarsın. Kestane şekerleri de bizden. 81 ile, her ilden de 16 okulumuza gönderelim. Bursa'dan tüm çocuklarımıza kucak dolusu sevgiler." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)