4 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiren yasa: Haftaya meclise geliyor

Çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen 4 milyon 242 bin 316 öğrencinin faydalanabilmesi için düzenlenen öğrenci affı, Meclis'e tanışıyor.

EĞİTİM 15.06.2022, 14:36
4 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiren yasa: Haftaya meclise geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Farklı sebeplerle okullarını yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler adına düzenlenen afla ilgili müjdeyi verdi.

Öğrenci affı meclise taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktora, yüksek lisans ve lisan öğrencilerini ilgilendiren haberi, "Açıklamalarımın hemen başında bütün vatandaşlarımıza bir müjde iletmek istiyorum. Bir süredir üzerinde uğraştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye isimlendirilen teklifi, Meclis'imizin takdirine sunacağız” şeklinde ifade etti.

“Geri dönüş şansı sağlayacak”

“Bu teklif doktora, yüksek lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerden eğitimlerini bırakmak durumunda kalanlara geri dönüş şansı sağlayacak. Bu düzenlemenin şimdiden bütün öğrencilerimize hayır ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde ifade etti.

Milyonlarca öğrenci yararlanacak

Açıklama sonrasında üniversitelerden farklı sebeplerle ilişiği kesilen 4 milyon 242 bin 316 öğrencinin aftan faydalanacağı belirlendi.

Öğrenci affı nedir?

Yüksek lisans ve Lisans öğrencilerini içerisine alan öğrenci affı, üniversiteyi kazandığı ya da başladığı halde kayıt işlemi gerçekleştirmeyen ve herhangi bir sebepten dolayı okulla ilişiği kesilen öğrencilerin okula geri dönebilmesini sağlayan bir düzenleme.

Öğrenci affı kimleri kapsıyor, şartları neler?

Lisans, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacağı ifade edilen 2022 Öğrenci affı koşulları henüz belli olmasa da 2018 senesinde çıkarılan afta;

"7143 sayılı kanunla beraber kabul edilen öğrenci affı; terör suçundan hüküm giyenler, oluşum veya gruplara üyeliği olanlar, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, üyeliği veya beraberliğinde yahut bunlarla irtibatı sebebiyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebebiyetle olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir bölümü kazandıkları halde kayıt gerçekleştirmeyenler yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini" içerisine aldığı yapılan açıklama ile duyurulmuştu.

Yorumlar (0)