"207 üniversitemizde artık iklim elçisi olacak"

Murat Kurum, 207 üniversitenin tamamı için birer iklim elçisi belirlenmesinin talep edileceğini kaydederek, bu konuda bundan sonra daha hızlı yol alınacağını ifade etti.

EĞİTİM 15.10.2021, 19:58 15.10.2021, 20:01
"207 üniversitemizde artık iklim elçisi olacak"

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılan törenle DEÜ akademik senesinin açılışı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de törene katılımı gösterdi.

Burada katılımcılara bir konuşma yapan Murat Kurum, yeni akademik senede bilim insanlarına ve öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Kurum, üniversitelerin uluslararası eğitim alanında büyük başarılara imza attığını söyledi.

“Yeşil Kalkınma Devrimi’nin liderlerinden olmalıyız”

Yeni bir dönem olan Yeşil Kalkınma Devrimi’nin dünyada yaşandığını ifade eden Kurum, bu dönemin liderlerinden bir tanesinin de Türkiye olması gerektiğini söyleyerek, sıfır atık, yerli elektrikli araç, yeşil kalkınma hamlesi ve temiz üretim potansiyeliyle yenilenebilir enerjiyi en yüksek dereceye çıkaracaklarını ifade etti.

“Gençlerimiz iklim elçisi olacak”

Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada, “İlk defa buradan yeni bir müjde paylaşmak istiyorum. Bugün itibarıyla 207 üniversitemizin tamamında ‘İklim Dostu Kampüs’ yapmak için kolları sıvıyoruz. Artık bütün öğrencilerimiz yeşil dönüşümün ir parçası olacak. ‘Sıfır Atık Üniversite’ amacıyla bütün eğitim alanlarımızda yeni bir dönem başlatacağız. Burada da üniversitelerimizin kıymetli hocalarımızın geliştirmiş olduğu çevre dostu teknolojilerden istifade edeceğiz.

Buradan söylemek istiyorum. Pazartesi günü resmi yazıyla her bir üniversite için bir iklim elçisi belirlenmesini ve bakanlığımıza bildirilmesini isteyeceğiz. Gençlerimiz iklim elçisi olacak. 207 üniversitemizden iklim elçileriyle büyük bir buluşma yapacağız. Yapılacak olan buluşmada gençlerimizle iklim değişikliğini, çevreyi, şehirlerimizin geleceğini, Ar-Ge’yi ve inovasyonu konuşacağız ve istişarelerde bulunacağız. Tekrar bu süreçte gençlerimizin üniversitelerinde kuracak oldukları iklim kulüplerinde iklim değişikliği, çevre ve şehirciliğe ilişkin mücadele alanlarında yapacak oldukları bütün projeler için destek vereceğiz. Şimdiden iklim elçilerimize başarılar diliyorum ve İklim Dostu Kampüslerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olsun, diyorum.”

Yorumlar (0)