2021 YKS başvuruları başladı

ÖSYM’nin internet sitesin yapılan açıklamada 2021-YKS başvuruları bugünden itibaren 2 Mart'a kadar alınacak. 

EĞİTİM 04.02.2021, 13:03 Hanife
2021 YKS başvuruları başladı

ÖSYM tarafında yapılan açıklamada YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)  26 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran'da yapılacağı bilgisi geçildi. 

Bugünden itibaren adaylar, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından, bireysel olarak saat 10.00'dan sonra ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru yapabilecek.

Başvurularda e-Devlet kolaylığı

Ayrıca bu yıl ilk kez adaylara, YKS'ye e-Devlet üzerinden başvura bilme imkanı sunuldu. T.C. kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeden e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt yaptırabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa yine bir başvuru merkezine gitmeden 2021-YKS başvurularını, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden  veya bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemlerinden gerçekleştirebilecek. 

Başvuru öncesi HES kodu zorunluluğu

Bugünden itibaren 2 Mart'a kadar alınacak olan YKS başvurusundan önce adayların HES kodunu almaları zorunlu kılındı. HES kodunun nasıl alınabileceğine yönelik bilgilendirmeye ise Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. 

Diğer yandan bu yılki YKS yerleştirme işlemlerinde 2020-TYT puanını kullanmak isteyen adaylar ve sadece "Özel Yetenek Sınavı" sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyen adayların, 2020-TYT dönüştürülmüş puanlarının hesaplanabilmesi için YKS'ye başvurmaları gerekiyor. 

Ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2021-MSÜ) başvuran adaylar da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2021-YKS'ye başvuracak. 

Kılavuz yayımlandı 

Adaylar, http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan 2021-YKS Kılavuzu'ndan sınava yönelik ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek. 

Adayların kılavuzu dikkatlice incelemesi uyarısının yapıldığı duyuruda, kılavuzda da belirtildiği gibi YKS başvuru ücreti her bir oturum için 90 lira.

Adaylar, sınav tarihine yaklaşık 10 gün kala,  sınava giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler. Belgenin üzerinde ise adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alıyor.

Yorumlar (0)