20 şehirde okullar erken tatil oldu

Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlükleri peş peşe tatil haberlerini yayınladı. 20 şehirde yarı yıl tatili erken başladı. 

EĞİTİM 21.01.2022, 00:00 21.01.2022, 13:21
20 şehirde okullar erken tatil oldu

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle dün gece ve bu sabah saatlerinde bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri duyuru yayınladı. 15 tatil olarak da bilinen yarı yıl tatilinin erkene çekildiğini belirten müdürlükler, öğrencilerin kar sevinci yaşamasına vesile oldu. Okulların bugün (21 Ocak Cuma) için tatil edildiği il ve ilçeler ise şu şekilde: 

Karabük 

İl merkezi ve 5 ilçede özel eğitim kurumları ile taşımacı eğitime 1 gün ara verildi. Bu öğrencilerin dışında kalan öğrenciler 09.00 itibarıyla okullarına giderek karnelerini alabilecekler. 

Giresun 

Tirebolu, Keşap, Görele, Eynesil, Espiye ve Dereli ilçelerine bağlı köy okullarında 1 günlük tatil başladı. Yağlıdere, Şebinkarahisar, Güce, Doğankent, Çanakçı, Bulancak ve Alucra ilçelerinde ise taşımalı eğitim öğrencileri için okullar tatil edildi. 

Ordu 

Gürgentepe ve Gölköy ilçelerindeki okulların tamamında eğitime ara verilirken Perşembe, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde de taşımalı eğitime ara verildi. Söz konusu 5 ilçede engelli ve hamile personeller idari izinli sayılacak. 

Tunceli 

Şehir merkezi ile tüm ilçe ve köylerde okullar tatile erken girdi. Öğrenciler karnelerini bugün gün içinde ya da gelecek haftalarda mesai saati içerisinde alabilecekler. 



Bolu 

17 Ocak günü şehir genelinde özel ve resmi tüm okullarda eğitime ara verilmişti. Vali tarafından yapılan açıklamaya göre bugün de tatile dahil edildi. Şehir genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar, halk eğitim merkezleri ve rehabilitasyon kurumları bugün faaliyet göstermeyecek. 

Gümüşhane 

Şehir genelinde resmi, yaygın, özel ve örgün eğitim veren tüm okullar ile rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim kurumları bugün için tatil edildi. Hamile ve engelli personel idari izinli sayıldı. 

Gaziantep 

Şehir genelinde tüm okullar ve eğitim kurumları bugün için tatil edildi. Hamile ve engelli personel ise izinli sayıldı. 

Van 

Şehir genelindeki ilk ve orta dereceli tüm eğitim kurumları tatil edildi. Hamile ve engelli personeller idari izinli sayıldı. 

Rize 

Şehir genelindeki özel ve resmi tüm kurumlarda eğitime ara verildi. Okullarda zorunlu karne töreni yapılması yasaklandı. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve idarecilerin ise karnesini almak isteyen öğrenciler için okullarda bulunması zorunlu tutuldu. Engelli ve hamile personel idari izinli sayıldı. 



Adıyaman 

İl genelinde çalışan hamile ve engelli personeller idari izinli sayılırken resmi ve özel eğitim veren tüm okullar ile kurumları bugün için tatil edildiği bildirildi. 

Kahramanmaraş 

Kent merkezi ve ilçelerdeki resmi-özel tüm eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli personeller ise idari izinli sayıldı. 

Elazığ  

Şehir genelindeki tüm özel ve resmi okullarda eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli personeller ise izinli sayıldı. 

Şırnak 

Şehir genelinde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edildi. Eğitim öğretim faaliyetlerinin online olarak yapılmasına karar verildi. Kronik hastalığı bulunan, engelli ve hamile personeller ise idari izinli sayıldı. 

Artvin 

Şehir genelinde eğitim veren resmi ve özel tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile personeller idari izinli sayıldı. 



Bingöl 

2 gündür yoğun kar yağışı altında olan şehirde merkez ve tüm ilçelerdeki tüm eğitim kurumları, gündüz bakımevleri, kreşler ve rehabilitasyon merkezleri bugün için tatil edildi. Engelli ve hamile personeller ise izinli sayıldı. 

Mardin 

Şehir genelinde eğitim veren tüm kurumlar ve okullarda 21 Ocak Cuma günü tatil edildi. Hamile ve engelli personel ise idari izinli sayıldı. 

Şanlıurfa 

Şehir genelinde özel ve resmi türde eğitim veren tüm kurumlarda 21 Ocak Cuma günü için tatil verildi. Hamile ve engelli personel

Yorumlar (0)