20 bin öğretmen ne zaman atanacak? Tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atamasının ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin takvimi paylaştı. 

EĞİTİM 29.06.2022, 11:00
20 bin öğretmen ne zaman atanacak? Tarih belli oldu

Milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği atamalara ilişkin takvim belli oldu. Müjdeli haberi ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Konuyla ilgili detayları aktaran Bakan Özer, ön başvuruların 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınacağını belirtti. Atamalar ise 1 Eylül 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

“Atama sonuçlarını 1 Eylül’de paylaşacağız”

29 Temmuz’da öğretmen adaylarının sözlü sınavlara girecekleri sınav merkezlerini duyuracaklarını açıklayan Bakan Özer, “Ön başvurular alındıktan sonra sözlü sınavlara geçilecek. Bu sınavlarımız 1-13 Ağustos tarihlerinde yapılacaktır. Sınav sonuçlarını 16 Ağustos’ta duyuracağız. 17-18 Ağustos’ta sözlü sınavlara ilişkin itirazlar alınacak ve bu itirazlar 22 Ağustos 2022 tarihinde cevaplandırılacak. Arama tercihlerinin yapılacağı tarih ise 27-31 Ağustos tarihleri arası. Tercihlerin ardından atama sonuçlarını 1 Eylül’de paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 

“Tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun”

Alınan bu kararın tüm öğretmen adaylarına hayırlı olmasını temenni eden Bakan Özer, “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız atama müjdesini paylaşmıştı. Bizler de bugün konuyla ilgili net takvimi duyurmuş olduk. Başvurularımızı bayramdan sonra almaya başlıyoruz. Tüm öğretmen adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)