20 bin ek öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl 20 bin ek öğretmen ataması yapılacak." dedi.

EĞİTİM 20.02.2020, 11:17 20.02.2020, 14:09
20 bin ek öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk, 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını bildirdi. 

"Ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi"

Selçuk, "Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 bin ile sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti." dedi. 

Ek atamanın ne zaman yapılacağına ilişkin soruya Selçuk, "Burada bir şubat dönemi vardır, bir de daha sonraki, okullar açılmadan önce yeni bir sezon vardır. Bunu öğretmen adayları çok iyi bilirler. Bu, çok uzun zamandır beklenen bir şeydi ve bunu buradan açıklamış olduk." karşılığını verdi. 

"Çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor"

Selçuk, Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin, "Çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye özel. Dünyada 2-3 ülkede varsa biri Türkiye'de." açıklamasında bulundu. 

"Kontenjanlar ayarlandı, rahat olsunlar"

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınava girecek öğrenci sayısına ilişkin, "Çocuklarımızı asla mağdur etmeyiz, kontenjanlar ayarlandı, rahat olsunlar." şeklinde konuştu. 

Selçuk, "Sporla, sanatla, bilimle ilgilenen öğrencilere bir ek avantaj sağlamakla ilgili bazı hazırlık çalışmalarımız var." dedi. 

"Sürekli sosyal medyada dillendirilmemeli"

5 ayda okuduğu 250 kitap ve felsefe üzerine yaptığı konuşmalarla sosyal medyanın gündemine oturan Atakan Kayalar'a ilişkin Selçuk, şunları söyledi:

"Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz. Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. Aileyle görüştük, uzmanlarla görüştük, ihtiyacı neyse bu altyapıya, testlere, hangi öğretmenin desteğine ihtiyacı var gibi... Biz bunu yaparız ama sessizce yaparız. Sürekli sosyal medyada dillendirmek, çocuğun kişiliği, başka çocukların psikolojisi açısından birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Biz gereken her tür uzmanlığa sahibiz. Ne gerekirse yapmanın sözünü de buradan veririz."

Yorumlar (0)