18 milyon öğrencinin dijital karnesi yarın çıkıyor 

Kreş döneminden lise son kademesine kadar 18 milyon öğrencinin 2020-21 eğitim öğretim yılı karneleri yarın e-Okul üzerinden görüntülenebilecek. 

EĞİTİM 17.06.2021, 12:53 18.06.2021, 10:25
18 milyon öğrencinin dijital karnesi yarın çıkıyor 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kreş, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören 18 milyon öğrencinin karneleri yarın erişime açılacak. Salgın tedbirleri sebebiyle geçen sene olduğu gibi bu sene de karneler e-Okul üzerinden verilecek. 

2020-21 eğitim öğretim yılının çoğunluğunu EBA üzerinden canlı ders ile geçiren öğrencilerin karneleri yarın erişime açılacak. Dönem sonu notlarının tamamıyla ilan edilmesine karşın okullar kapanmayacak. Uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin evde sosyalleşemediğini ve gelişim kaydedemediğini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz 2021 tarihine kadar okulların açık kalmasına karar verdi. 

18 Haziran-2 Temmuz arasındaki süreçte okul idaresi, görevliler ve öğretmenler okulda olacak. Okula gelen öğrencilerle ise kişisel gelişim ve genel kültür üzerine dersler işlenecek. Öğrencinin isteğine bağlı olarak geçmiş konuların tekrarı yapılabilecek ya da sınava hazırlanan öğrenciler için soru çözümü yapılabilecek.  



“Telafide Ben de Varım” programı başlıyor 

2 Temmuz’a kadar olan süre zarfında uygulanacak programın adı ise “Telafide Ben de Varım” olarak belirlendi. Ulusal Destekleme Programı’nın yaz tatili için uygun gördüğü dönemde özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencileri için sınava hazırlık niteliğinde rehberlik faaliyetlerinin yapılması bekleniyor. 

Programın ikinci kısmı ise 5 Temmuz-31 Ağustos arasında gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında öğrenciler, geçmiş konuları tekrar etmek amacıyla telafi eğitimi talep edebilecekler. Fakat bu eğitimin alınabilmesi için 2 Temmuz 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.  



Yaz okulları açılacak 

Eylül 2021’de ilkokula başlayacak yaşa gelmesine karşın okul öncesi eğitimi alamamış çocuklar için ise yaz okulu açılacak. Birinci sınıfa akranlarıyla eşit seviyede başlamaları için açılacak olan eğitimlerde çeşitli faaliyetler yaptırılacak. Velilerin tam gün çocuk kulübü açılmasını istemesi halinde ise gelen talep sayısına göre kulüp açılabilecek.  



2’nci sınıf kademesi için okuma-yazma taraması yapılacak 

Pandemi döneminde uzaktan eğitim ile okuma yazma öğrenen birinci sınıfların okuma-yazma taraması yapılacak. Tarama sonuçlarına göre bir öğrencinin ihtiyacının olduğu tespit edilirse o öğrenci için ek olarak okuma-yazma dersi verilecek. Bu öğrenciler için ek materyal destekleri de sağlanacak. 

Pandemi eksikliklerini gidermek amacıyla 3. ve 4. sınıf öğrencileri için de “İlkokullarda Yetiştirme Programı” (İYEP) kapsamında dersler verilebilecek. 

Yorumlar (0)