107 üniversite öğrencisi hastaneye kaldırıldı

Bartın'da üniversitede okuyan 107 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

EĞİTİM 06.03.2020, 12:02
107 üniversite öğrencisi hastaneye kaldırıldı

Edinilen bilgilere göre, Bartın Üniversitesi'ne bağlı Hacı İbrahim Paşa, Çeşmi Cihan, Oruç Reis ile Ağdacı yurtlarında kalan öğrencilerden bazıları dün akşam yemeğinden sonra şiddetli mide ağrısıyla kıvranmaya başladı.

Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayeti bulunan 107 öğrenci sabah saatlerinde Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Bartın Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, sabah saatlerinde yurtlarda kalan öğrencilerde rahatsızlık görüldüğünü ve 107 öğrencinin ambulans ve kendi imkanlarıyla Bartın Devlet Hastanesi ile özel hastanelere götürüldüğünü belirtti.

Bartın Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, şu anda hastanelere başvuran öğrencilerde ciddi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Acil durumu olan, sıkıntılı durumda olan hiçbir öğrenci arkadaşımız yoktur, hepsinin durumu gayet iyi. Hastaneye başvuran öğrencilerimiz arasında yurtların yanı sıra özel yurtlarda da var. Arkadaşlarımız peyderpey geliyor. Bizler de gerekli incelemeyi yapacağız."

Yorumlar (0)