Zorunlu askerlik 12 ay olacak!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinde zorunlu askerliğin 12 aya çıkarılacağını duyurdu.

DÜNYA 16.09.2020, 09:15
Zorunlu askerlik 12 ay olacak!

Yunanistan ile Türkiye arasında son dönemde tansiyon giderek yükseliyor. 

Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına devam eden Türkiye, bölgedeki haklarından hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini vurguluyor.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Avrupa Birliği'ni (AB) arkalarına alarak Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Ege ve Doğu Akdeniz meselelerinde tehdit ve provokasyona başvuran Yunanistan, zorunlu askerlik sisteminde düzenleme yapmayı planlıyor.

Konuya ilişkin açıklama Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten geldi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Selanik kentinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, zorunlu askerlik sisteminde değişiklik yapılacağını bildirdi.

Yunan medyasına göre, Miçotakis, ülkesinde 19 olan askerlik yaşını 18 olarak değiştirmeyi düşünüyor. Öte yandan, 9 ay olan zorunlu askerlik süresini de 12 ay olarak değiştirmeyi planlıyor. 

Korgeneral Yannis Baltzois, zorunlu askerlik süresinin uzatılmasına yönelik kararı değerlendirdi. 

Korgeneral Baltzois, mevcut koşullarda zorunlu askerlik süresinin uzatılmasının çok gerekli bir adım olduğunu söyledi. Bu şekilde askeri birliklerin yüzde 25-30 oranında artacağını kaydeden Baltzois, askeri personel eksikliğinin de bu şekilde giderilebileceğini söyledi.

Yunan ordusunda durum ne?

Yunanistan ordusunda 136.000 askeri personel bulunuyor. Bunlardan 90.000'inin profesyonel asker olduğu biliniyor.

Yunanistan'ın 9.3 milyar dolar değerinde savunma bütçesi olduğu belirtiliyor. Söz konusu bütçenin yüzde 73.9'u personel giderleri için tahsis ediliyor.

Diğer yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli, Global Firepower tarafından bu sene hazırlanan rapora göre, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) dünyanın 9'uncu en güçlü ordusu.

Yunanistan ordusu ise söz konusu listede 33'üncü sırada bulunuyor. 

Yorumlar (0)