Zoom'da bu kez toplantı yapmadılar, idam cezası verdiler!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle duruşmaların ertelendiği Singapur'da bir kişi, video konferans uygulaması Zoom üzerinden idam cezasına çarptırıldı.

DÜNYA 20.05.2020, 12:20
Zoom'da bu kez toplantı yapmadılar, idam cezası verdiler!

Singapur'da bir kişi, video konferans uygulaması Zoom üzerinden idam cezasına çarptırıldı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir araya gelemeyen mahkeme heyetinin Zoom üzerinden idam cezası vermesi ise tepkilere neden oldu.

Alınan bilgiye göre, idam cezası, 2011'de eroin kaçakçılığından tutuklanan Malezya vatandaşı Punithan Genasan'a verildi. Mahkeme heyeti tarafından yapılan açıklamada, duruşmanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildiği ifade edildi. Söz konusu açıklamada, uzaktan gerçekleştirilen duruşmada ilk defa idam cezası verildiği bildirildi. 

"Zalimce ve insanlık dışı"

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden karara tepki geldi. 

Kurumun Asya birimi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Singapur’un idam cezasına başvurması zaten zalimce ve insanlık dışı. Zoom gibi uzaktan kullanılabilir teknolojinin bir kişiye idam cezası verilmesi için devreye sokulması, bu durumu daha da insanlık dışı kılıyor." ifadelerini kullandı. 

Avukatı rahatsız olmadıklarını söyledi

Fakat Malezya vatandaşı Punithan Genasan'ın avukatı Peter Fernando, söz konusu kararın açıklanması için Zoom'un kullanılmasından rahatsız olmadıklarını kaydetti. Fernando, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kararı ancak bu yöntemle çıkarabileceklerini kaydederek, temyize gideceklerini söyledi. 

Zoom açıklama yapmadı

Zoom'dan söz konusu idam cezası için henüz açıklama gelmedi.

Singapur'da duruşmaların çoğu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 1 Haziran gününe ertelendi. Kritik davalar ise video konferans aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 

Yorumlar (0)