Zenginler, test kuyruğunda beklemeleri için başkalarını tutuyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için beklemeyi tercih etmeyen zenginler, bunun için para karşılığında başkalarını tutmaya başladı.

DÜNYA 30.11.2020, 10:18 30.11.2020, 10:22
Zenginler, test kuyruğunda beklemeleri için başkalarını tutuyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) son bir günde 154 bin 105 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 1.231 kişi yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece ülkede şu ana kadar 13 milyon 612 bin yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası kayıtlara geçerken, 272 bin 269 can kaybı gerçekleşti. Ülkede yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatan kişi sayısı 8 milyon 42 bini aştı. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla sarstığı ülkelerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni bir sektör ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için uzun bir süre beklemeyi tercih etmeyen zenginler, bu işi yapmaları için başkalarını tutmaya başladı. 

Saat başı 80 dolar veriliyor

Maddi durumu yerinde olan kişilerin, TaskRabbit isimli uygulama aracılığıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için sırada bekleyecek kişileri buldukları öğrenildi. Söz konusu kişilere saat başı 80 dolar verildiği bildirildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için 2-3 kişinin yerine bekleyen kişilerin, böylece kazançlarını iyice artırmaya başladıkları ifade edildi. 

27 yaşında olduğu öğrenilen bir kadın, bir kişinin kendisini Greenpoint'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi sırasında beklemesi için tuttuğunu belirterek, bunu "aptalca" olarak nitelendirdi.

"Tam 3 saat bekledim"

Söz konusu kadın, sıranın kısa göründüğünü ve yalnızca bir saat bekleyeceğini düşündüğünü ancak beklediği gibi olmadığını ve tam 3 saat beklemek zorunda kaldığını söyledi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için sırada bekleyen kadın, en sonunda 240 dolarlık bir kazanç elde ettiğini belirtti. 

Her iki taraf da kazançlı çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) maddi durumu yerinde olan kişiler, bu şekilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapma tehlikesini azaltmış oluyor. Test sırasında bekleyen kişiler ise belirli bir kazanç elde ediyor. Yani burada bir kazan-kazan durumu ortaya çıkıyor. 

En fazla vaka Texas'ta, en fazla ölüm New York'ta!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) en fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası 1 milyon 241 bin 934 ile Texas eyaletinde tespit edildi. İkinci sırada 1 milyon 201 bin yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası ile Kaliforniya, üçüncü sırada ise 985 binden fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası ile Florida yer aldı.

New York eyaletinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 34 bin 473 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu eyalet, "en fazla ölümün gerçekleştiği eyalet" olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)