Zelenskiy'nin sözcüsünden korkutan açıklama: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mihaylo Podolyak yapmış olduğu açıklamada, “3. Dünya Savaşı çoktan başladı ancak hiç kimse bunu görmüyor.” dedi.

DÜNYA 04.03.2022, 23:03 05.03.2022, 00:49
Zelenskiy'nin sözcüsünden korkutan açıklama: 3. Dünya Savaşı çoktan başladı!

Rusya’nın Ukrayna işgali 9’uncu günde de sürüyor.

İşgalin büyüyerek başka ülkelere de sıçramasından endişe ediliyor.

Gündeme dair Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mihaylo Podolyak, sosyal medyadan kendisine sorulan soruları cevaplandırdı.

“3. Dünya Savaşı çoktan başladı”

Ukrayna’da yaşananları “3. Dünya Savaşı” olarak nitelendiren Podolyak, “Örneğin, Brüksel’de, Amsterdam’da kafelerde oturup başka şeyleri düşünüyorlar. Birilerinin gelip de şehir merkezini bombalamaya başlamasına psikolojik olarak hazır konumda değillerdi. Burada 3.5 milyon kişi yaşıyor. Bunu görmek istemiyorlar.

Bir dünya savaşının bittiğini ve bir kez daha olmayacağını düşünüyorlar. Bölgesel savaşların olabileceğini ancak küresel savaşların da olabileceği öngöremiyorlar. Küresel bir çatışma söz konusu şu an ve 3. Dünya Savaşı çoktan başladı, kimse bunu görmüyor.” şeklinde konuştu.

“Rusya başka ülkelere de saldıracak”

Podolyak, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına müdahalede bulunulmazsa Rusya’nın başka ülkelere de saldıracağına vurgu yaparak, “Ruslar, Ukrayna’da durmayacak ve başka ülkelere de saldırarak daha da öteye gitmek isteyecekler. Hiç kimse bunu istemeyecektir. Şüphesiz ki batılı müttefiklerimizin ekonomik yöndeki yaptırımlarının birkaç yıl Rusya’nın üstünde çok etkili sonuçları olacak. Bir karar vermek istedikleri ortada fakat bu kararların Ukrayna’nın çıkarına olması gerek.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)