Zelenskiy’e karşı suikast timi hazırlayan kişi yakalandı

Rus istihbaratı tarafından Zelenskiy’i öldürmesi için suikast timi hazırlamakla görevlendirilen bir kişi, Ukrayna istihbaratı tarafından yakalandı. 

DÜNYA 22.03.2022, 10:44
Zelenskiy’e karşı suikast timi hazırlayan kişi yakalandı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları hızla devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus hükümetinin en büyük hedefi olmaya devam ediyor. Ukrayna basınından alınan bir habere göre Zelenskiy’i hedef olarak belirleyen suikast timinin yöneticisi, kıskıvrak yakalandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i öldürmesi için suikast timi hazırlama talimatını Rus istihbaratından alan ve bu amaçla Ukrayna’ya gelen bir şahsın konutuna baskın düzenlendi.



Hedef, Başkanlık Ofisi’ndeki Zelenskiy

Ukrayna Başkanı Zelenskiy’nin şu anda Kiev’deki Başkanlık Ofisi’nde bulunduğunu herkes biliyor. Öte yandan güvenilir kişiler dışındaki kimsenin kendisiyle temasa geçmesine izin verilmiyor. Bunu bile bile suikast için birilerini göndermeye devam eden Moskova hükümeti ilk kez Rus istihbaratını da devreye soktu. Ukraynalı Basın Mensubu Vitaly Glagola’nın haberine göre ise Rus istihbaratı da bu konuda başarılı olamadı.



Kalaşnikof ve tüfekler ele geçirildi

Glagola tarafından aktarılan habere göre Ujgorod şehrinde bulunan ve Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne bağlı olan keşif ve suikast grubunun üyesi, Ukrayna istihbarat ekipleri tarafından bir süredir takip ediliyordu. Ancak gece saatlerinde şahıs, yaşadığı konutta yakalandı. Hanede yapılan aramalarda tatar yayı (arbalet), susturuculu kalaşnikof, uzun namlulu tüfek, suikast silahları, susturucular, dürbünler, el bombaları ve çok sayıda mermi bulundu. 



Suikast grubu 25 kişiden oluşuyor

Suikast ve keşif grubunun 25 kişiden oluştuğu, önce Zelenskiy’i öldürecekleri sonrasında da Kiev’deki önemli kamu alanlarına saldırı düzenleyecekleri öğrenildi. Kimliği açıklanmayan şahsın emniyetteki işlemleri devam ediyor. Öte yandan Batılı haber kaynakları günler öncesinde verdikleri haberlerde Zelenskiy’e suikast düzenleyecek timlerin Kiev yakınlarında olduğunu defalarca duyurmuştu.











Yorumlar (0)