Zelenskiy savaştaki son durumu açıkladı

Volodimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya Savaşı çerçevesinde ülkesinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydederek, "Kazanmak ve savunmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmuyor." dedi.

DÜNYA 06.02.2023, 00:51 06.02.2023, 15:31
Zelenskiy savaştaki son durumu açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, paylaştığı görüntülü mesajında, Ukraynalılara seslenerek, ülkesinde süren savaş hakkında son gelişmelere dair bilgi verdi.

En şiddetli çatışmaların Donetsk bölgesinde devam ettiğini belirten Zelenskiy, Rus güçlerinin saldırılarını geri püskürtmek amacıyla mücadele etmeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. 

Zelenskiy, Rus ordusunun cephe hatlarındaki saldırıları artırma teşebbüsünde bulunduğuna işaret ederek, "Kazanmak ve savunmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmuyor." dedi.



Rusya Federasyonu'nun nükleer endüstrisine yaptırım

Rusya Federasyonu'nun nükleer endüstrisini hedef alan yaptırımlar uygulanması yönünde karar verdiklerini bildiren Zelenskiy, "Onların nükleer endüstrisine yönelik olarak yaptırımlara dair Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi (NSDC) kararı uygulamaya girdi." diye konuştu.

Zelenskiy, Rus kuvvetlerini, ülkedeki nükleer altyapıları hedef alan saldırılarda bulunmakla itham etti ve asıl maksatlarının Rusya'nın nükleer endüstrisine global yaptırımların uygulanması olduğunu belirtti. 

Rusya'nın, nükleer hususunu diğer devletlerin güvenlik ve egemenliğini tehdit etmek amacıyla kullandığını iddia eden Zelenskiy, "Bütün bunlar, onların nükleer endüstrisinin global yaptırımlar altında olması için çok yeterli sebepler. Ortaklarımızla birlikte bunun üzerinde çalışmaktayız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)