Zelenskiy resti çekti

Zelenskiy, "Eğer Mariupol'da halkımız yok edilirse, işgal edilen bölgelerde sözde referandumlar gerçekleştirilirse müzakereden çekiliriz." dedi.

DÜNYA 23.04.2022, 23:25
Zelenskiy resti çekti

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürerken, Ukrayna lideri Zelenskiy, başkent Kiev’de bulunan bir metro istasyonunda kameraların karşısına geçti. 

"Müzakereden çekiliriz"

Zelenskiy, AB (Avrupa Birliği) üyesi ülkelerden gelen silah yardımı hakkında konuşarak, "Batılı ülkelerin silah yardımı hakkında Rusya'nın ne düşündüğü umurumuzda değil. Rusya da bize silah yardımında bulunmuş oldu çünkü bırakıp kaçtılar. Eğer Mariupol'da halkımız yok edilirse, işgal edilen bölgelerde sözde referandumlar gerçekleştirilirse müzakereden çekiliriz." diye konuştu. 

"Avrupa'nın en güçlü ordularından biri olacağız"

Ukrayna’nın ortaya koyduğu mücadeleye değinen Zelenskiy, "Rusya bize saygı göstermiyor. Ukrayna'yı bağımsız bir ülke olarak görmüyorlar, kültürümüze ve değerlerimize saygı göstermiyorlar. Yaşama ve hürriyet hakkımızın olmadığını düşünüyorlar. Biz tüm bunlara karşı mücadele veriyoruz. Silahlarımız ne kadar çok olursa işgal edilen topraklarımızı geri almamız o kadar kolay olur. Kaybettiğimiz her yeri geri alacağız ve bu çok uzun sürmeyecek. Avrupa'nın en deneyimli ve güçlü ordularından biri olacağız." şeklinde konuştu. 

“Putin ile görüşmek istiyorum"

Zelenskiy, ülkemizdeki görüşmelerin bir nebze de olsa müspet bir karşılık bulduğunu dile getirerek, "İstanbul'daki görüşmenin ardından Rusya müspet adımlar atmaya başladı. Ardından halk eleştirisini karşılarında buldular. Putin ile görüşmek istiyorum. Aynı zamanda yargılanmasını da istiyorum. Yıllarca süreceğini biliyoruz fakat yargılama sürecini bekleyeceğiz." dedi. 

"Nükleer silaha başvuracaklarını sanmıyorum"

Rusya’nın işgalinin diğer ülkelerde de devam edeceğini öne süren Zelenskiy, "Odessa da Mariupol gibi olabilir. Çok sayıda zırhlı araçları ve tankları var. Moldova'ya kadar bir koridor oluşturmalarını bekliyoruz. Onlar bu kadarıyla da yetinmeyecek. Nükleer silah kullanmak için dünyayla hiçbir irtibatınızın olmaması gerekiyor. Rusya'nın şu an için nükleer silaha başvuracağını sanmıyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)