Zelenskiy, Putin'in nükleer tehdidine yanıt verdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Batılı ülkeler, bize karşı nükleer silah kartını oynamaya çalışıyor. Buna yanıt verecek çok fazla silahımız var." şeklindeki konuşmasına yanıt, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'den geldi. Zelenskiy, "Bunun gerçekleşeceğine inanmıyorum." dedi.

DÜNYA 21.09.2022, 16:58 22.09.2022, 16:01 Hakan Öksüz
Zelenskiy, Putin'in nükleer tehdidine yanıt verdi!

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde devam eden savaşta yeni bir evreye girildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 milyon vatandaşın askere alınması için kısmi seferberlik ilan etti. Ukrayna'daki operasyonlarının planlandığı şekliyle süreceğini kaydeden Putin, "Batılı ülkelerin bizi yok etmek istemesine rağmen Donbas'ı özgürleştirmekten vazgeçmeyeceğiz. Bize karşı nükleer silah kartını oynamaya çalışıyorlar. Buna yanıt verecek çok fazla silahımız var. Bunun blöf olmadığını öğrenecekler." ifadelerini kullandı. 

Zelenskiy: "Dünya buna izin vermez"

Rusya lideri Putin'in nükleer saldırı tehdidi, uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdı. Bazı siyaset uzmanları, Donbas'ta sıkışan Rusya'nın son çare olarak nükleer gücünü kullanabileceğini ileri sürdü. Putin'in tehdidine yanıt veren Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, "Nükleer silah kullanmayacaklardır. Dünya buna izin vermez, Rusya da cesaret edemez. Putin'in tehdidi, bir blöf ve şantajdan öteye gitmeyecektir. Savaşın sona ermesiyle birlikte bütün Ukrayna toprakları, Rusya'nın elinden kurtarılacaktır." dedi.

Yorumlar (0)