Zelenskiy modası, liderleri etkisi altına almaya başladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, son kıyafetiyle ve saçı sakalı uzamış haliyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Saç ve sakal tıraşlı hali ve daima takım elbise ve kravatıyla kameraların karşına geçen, çalışmalarını yürüten Emmanuel Macron bu kez kot pantolonu, kapüşonlu kazağı, saçı ve sakalı uzamış haliyle ortaya çıktı. Macron’un bu haliyle Zelenskiy’i kopyaladığı iddia edilirken liderler arasında “Zelenskiy modası” başlayıp başlamayacağı konuşuldu. 

DÜNYA 15.03.2022, 14:58 15.03.2022, 16:42
Zelenskiy modası, liderleri etkisi altına almaya başladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu kez kıyafetiyle gündem oldu. Daha öncesinde söylemleriyle ve yabancı liderlere gerçekleştirdiği ziyaretle gündem olan Macron, ilk kez kıyafeti ve sakalıyla çok konuşuldu. Her daim koyu renkli takımı ve kravatı, açık renk gömleği, saç ve sakal tıraşıyla kameralar karşısında görülen Emmanuel Macron bu kez oldukça farklı olan tarzıyla dikkatleri üzerine çekti.



Zelenskiy’e benzetildi

Koyu renk kot pantolonu, koyu renk kapüşonlu kazağı, dağınık saçları ve kirli sakalıyla çalışanların ve kameraların karşısına geçen Emmanuel Macron, bugün Elysee Sarayı’nda çalışmadaydı. Cumhurbaşkanı’nın resmi fotoğrafçısı tarafından çekilen bazı görüntüler internet üzerinde paylaşıldı. Macron’un bu haliyle Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i kopyaladığına dair konuşmalar ise kısa sürede sosyal medyada en çok yazılıp çizilenler arasına girdi.

Fransız lideri tiye aldılar

Zelenskiy’i taklit ettiği ifade edilen Macron, çoğu zaman ti’ye alındı. Ancak bu haliyle kısa sürede küresel çapta popülariteye de sahip oldu. 



Putin’le görüşmesi alay konusu olmuştu

Fransız Lider, geçtiğimiz aylarda Moskova’ya gitmiş ve olası bir Ukrayna-Rusya savaşını başlamadan bitirmek için Putin ile ikili görüşme gerçekleştirmişti. Putin ve Macron’un Moskova’da karşılıklı oturduğu masa, sosyal medyada günlerce konuşulmuş ve başta Fransız halkı ile bürokrasisi olmak üzere küresel çapta alay konusu haline gelmişti. Uluslararası gazeteler, “Orada hava nasıl?”, “İki liderin arasında saat farkı var.”, “Aralarında kilometreler var.” gibi sözlerle o görüntüleri vermişlerdi. 5 saat süren görüşme sonrasında Putin, Ukrayna’na savaş açmamaya ikna olmayarak 24 Şubat günü savaşı başlattığını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)