Zelenskiy: Kaybımız çok fazla

Rusya'nın saldırılarının ardından açıklamada bulunan Zelenskiy, Ukrayna halkını mücadeleye çağırırken, Avrupa'ya da seslendi. Ukrayna lideri, "Çok fazla kaybımız var." dedi.

DÜNYA 24.02.2022, 20:49 26.02.2022, 09:26
Zelenskiy: Kaybımız çok fazla

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, "Biz savaş yolunu tercih etmedik ancak barış yoluna dönmeyi tavsiye ediyoruz." yorumunda bulundu.

"Herson'da durum vahim"

Ukraynalılara sesleniş konuşması gerçekleştiren Zelenskiy, Rusya’nın ülkesine yönelik askeri müdahalesi hakkında konuştu.

Zelenskiy, bugün işitilen seslerin yalnızca bombalar değil, Moskova yönetimini medeni dünyadan ayıran yepyeni bir demir perdenin iniş sesi olduğunu belirtti.

Donbass'ta konuşlu askerlerin iyi durumda, Harkiv'de ise çok zor durumda olduğunu kaydeden Zelenskiy, en kötü durumun ülkenin güneyindeki Herson'da yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Zelenskiy, kuzey bölgede ise 'düşman askerlerinin' yavaşça Çernihiv bölgesine doğru ilerlediğini söyleyerek, "Evet ne yazık ki çok fazla kaybımız var. Evet bazı düşman unsurlarını ele geçirdik. Doktorlarımız teslim olan Rus askerlerine yardım ediyor." diye konuştu.

"Savaş sizin de kapınızı çalacak"

"Biz savaş yolunu tercih etmedik ancak barış yoluna dönmeyi tavsiye ediyoruz." yorumunda bulunan Ukrayna lideri, tüm dünya liderlerine bugün Ukrayna'ya yardım etmezlerse yakında savaşın onların da kapısını çalacağı mesajını iletti.

Yorumlar (0)