Zelenskiy: "İşgalcilerin niyetlerini analiz ediyoruz"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesine saldıran Rus ordusuna karşı yeni tedbirleri hazırladıklarını duyurdu. 

DÜNYA 01.12.2022, 07:10 01.12.2022, 17:17
Zelenskiy: "İşgalcilerin niyetlerini analiz ediyoruz"

Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı görüntülü mesajında Ukrayna vatandaşlarına seslenerek, Rusya-Ukrayna savaşında cephedeki gelişmeler ile ilgili bilgileri paylaştı.

"6 milyon insanın elektriği kesildi"

Güvenlik yetkilileri ile bugün bir toplantı yaparak Ukrayna'da bütün cephe hatlarındaki gelişmeleri ele aldıklarını söyleyen Zelenskiy, "İşgalcilerin niyetlerini araştırıyoruz ve karşı önlemler hazırlıyoruz." sözlerini kullandı.

Son dönemlerde Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırılarda hedef aldığı enerji altyapılarında onarım faaliyetlerinin sürmesine rağmen Ukrayna genelinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini söyleyen Zelenskiy, "Bu akşam itibarıyla çoğu bölgede ve Kiev'de yaklaşık 6 milyon abonenin elektriği kesilmiş halde." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Almanya’ya, Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemini yollama çağrısında da bulundu.

"Savaşın önümüzdeki aylarda biteceğine inanalım"

Öte yandan Zelenskiy, New York Times gazetesinin gerçekleştirdiği "DealBook" konulu zirveye telekonferans yöntemi ile katıldı ve Ukrayna'da Rusya'ya karşı devam eden savaşı değerlendirdi.

Konuşmasında savaşın bitmesi için lazım olan koşullara değinen Zelenskiy, "Savaş, biz kazandığımızda veya Rusya Federasyonu istediğinde bitecek. Rusya zayıf olduğunu, izole edildiğini ve bu anlamda ortağı olmadığını hissettiğinde bunu isteyebilir. Bunun önümüzdeki aylarda biteceğine inanalım." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)