Zelenskiy: İşgalci Rusya, Bahmut kentini yok etti

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Donbas cephesindeki durumun kritik olduğunu aktaran Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "İşgalci Rusya'nın saldırıları nedeniyle Bahmut kenti yok oldu." ifadelerine yer verdi.

DÜNYA 10.12.2022, 00:17 11.12.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Zelenskiy: İşgalci Rusya, Bahmut kentini yok etti

Ukrayna, Rusya'ya karşı direnişini sürdürüyor. 24 Şubat'tan beri devam eden savaşta topraklarının bir kısmını kaybeden Ukrayna, Rus ordusuna kayıplar verdiriyor. Batılı ülkelerden gelen askeri mühimmatlarla direnişini sürdüren Ukrayna, aldığı mali yardımlarla ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor. 

En şiddetli çatışmalar Donetsk'te 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın gidişatı le ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Son olarak Telegram hesabından bir paylaşım yapan Zelenskiy, savaşın en şiddetli çatışmalarının Donetsk'te gerçekleştiğini kaydetti. 

"Hasar almayan yer kalmadı"

Donbas'taki cephe hattında durumun kritik olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Bahmut, Maryinka ve Soledar gibi ilçelerde çatışmalar şiddetlendi. Bu bölgelerde hasar almayan yer kalmadı. İşgalci Rusya'nın saldırıları nedeniyle Bahmut kenti fiilen yok oldu. Bahmut, şu an yanmış bir enkaz halinde." paylaşımını yaptı.

Yorumlar (0)