Zelenskiy duyurdu: Ukrayna'ya ulaştı

Volodimir Zelenskiy, ABD'nin verdiği NASAMS füze sistemlerinin kendilerine ulaştığını açıkladı.

DÜNYA 25.09.2022, 22:15 26.09.2022, 15:24
Zelenskiy duyurdu: Ukrayna'ya ulaştı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD medyasına verdiği demeçte, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki son durumu aktardı.

Kendilerine verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Biden ve ABD Kongresi'ne teşekkürlerini ileten Zelenskiy, "Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi'ni (NASAMS) teslim aldık. Bunlar hava savunma sistemleri." dedi.

Zelenskiy, bahse konu sistemlerin hastaneler, okullar gibi altyapıları Rus ordusunun saldırılarından korumak amacıyla yeterli olmadığının altını çizerek, halkımızı evlerine döndürebilmek için gerekli mali desteği ve güvenliği tesis etmek mecburiyetinde olduklarının altını çizdi.

"Putin çok tehlikeli bir mesaj veriyor"

ABD'den tank isteminde de bulunan Zelenskiy, "ABD, liderliğini gösterirse ve bize tankları verirse Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri de bu adımı izleyecektir. ABD'den tank alabilirsek, Avrupalı müttefiklerin de bize Ukrayna kentlerini tanklarla işgalden kurtarmakta yardımcı olacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı yerlerinde yapacağı referanduma da dikkat çekerek, "Söz konusu referandumlar, Putin'in bu savaşa bir son vermeyeceğine yönelik çok tehlikeli bir mesajdır." yorumunda bulundu.

Gazetecilerin "Vladimir Putin iktidarda kaldığı sürece Avrupa'da sulh olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna ise Volodimir Zelenskiy, "Hayır, bunun tek bir yanıtı var o da hayır." cevabını verdi.

Yorumlar (0)