Zelenskiy duyurdu: “4 bölge Rus ordusundan geri alındı”

Ukrayna güçlerinin Herson’da gerçekleştirdiği taarruzlar esnasında yerleşim bölgelerinin Rus kuvvetlerinden geri alındığını açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Novovoskresenske, Novohryhorivka, Petropavlivka ve Mala Oleksandrivka gibi yerleşim bölgesini Ruslardan aldık.” dedi.

DÜNYA 06.10.2022, 11:30 07.10.2022, 08:53
Zelenskiy duyurdu: “4 bölge Rus ordusundan geri alındı”

Rusya'nın Donbass Bölgesi'nde bulunan Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk kesimlerini ilhak etmesinin sonrasında Ukrayna kuvvetleri de bu bölgelere gerçekleştirdiği taarruzlarla hızlı bir şekilde ilerlemeyi sürdürüyor. Ukrayna kuvvetlerinin bugün yaptığı operasyonlar sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bazı yerleşim bölgelerinin geri alındığını duyurdu.

Zelenskiy’den ordusuna övgü dolu sözler

Zelenskiy yapılan operasyonlar ile ilgili, "Bugün Herson Bölgesi'nde yer alan Mala Oleksandrivka'da galibiyet dolu bir operasyonel- taktik taarruzlarını gerçekleştiren ekibi tanımayı istiyorum. Hareketleriniz sonuçlarını veriyor ve bunun fazlası da yapılacak. Novovoskresenske, Novohryhorivka ve Petropavlivka sözde referandumların pençesinden alındı ve yeniden istikrarlı hale geldi. Harekat şu anda da sürdürülüyor. İşgalcilerin kentlerimize karşı faaliyete soktuğu İran üretimi olan altı insansız hava aracını şimdi düşürebilen hava kuvvetlerimizin başarılı askerleri ile görüşmeyi istiyorum." söylemlerinde bulunarak, Ukrayna kuvvetlerinden övgüyle söz etti.

“Emeklilerin ödemesine devam ediyor, insani yardım sağlıyoruz”

Ukrayna kuvvetlerince Donetsk'te bulunan Yarovya, Sviatohirsk ve Lyman şehirlerinde normal yaşantının tekrar başladığını dile getiren Zelenskiy, "Bu günlerde emeklilerin ödemelerine devam ediyoruz. Öte yandan gıda kitlerinin haricinde insani yardım malzemeleri insanlarımıza sağlıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)