Zelenskiy: Durum acı verici

Volodimir Zelenskiy, ülkesinde Rusya Federasyonu'na karşı süren savaşta en ağır çatışmaların Donetsk bölgesinde yer alan Soledar ve Bahmut kentlerinde yaşandığını açıkladı. Zelenskiy ayrıca, AB ülkelerinin 2 Aralık tarihinde, Rusya Federasyonu'ndan deniz yoluyla taşınan petrole her bir varil için 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya vardıklarını anımsatarak, bu fiyatın çok daha aşağı inmesi gerektiğini belirtti.

DÜNYA 04.12.2022, 01:29 05.12.2022, 09:21
Zelenskiy: Durum acı verici

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Telegram hesabı üzerinden paylaştığı günlük görüntülü mesajında Ukraynalılara seslendi.

"Soledar ve Bahmut'ta durum vahim"

Son zamanlarda Donetsk bölgesindeki Soledar ve Bahmut kentlerinde meydana gelen çatışmaları 'en sıcak' olarak nitelendiren Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Donetsk bölgesinde, Soledar ve Bahmut'taki durum, daha evvel olduğu gibi şimdi de en acı verici, en sıcak durum. Askerlerimize bu yönde yardımcı olmak adına her şeyi yapıyoruz. Savunma hattını orada tutan kahramanlarımız, orada bulunan herkes en büyük teşekkürü sonuna kadar hak ediyor."



"30 dolara indirilmeli"

Zelenskiy, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinin 2 Aralık tarihinde, Rusya Federasyonu'ndan deniz yoluyla taşınan petrole her bir varil için 60 dolar (1.120 TL) tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya vardıklarını anımsatarak, bu fiyatın çok daha aşağı inmesi gerektiğini belirtti.

Bir varil petrolünün fiyatının 30 dolara değin indirilmesi gerektiğini savunan Ukrayna lideri, AB'nin kararından memnun kalmadıklarını dile getirdi. 

Yorumlar (0)