Zelenskiy'den Herson mesajı: Tarihi bir anın içindeyiz

Herson'un Rus ordusundan kurtarılması, Ukrayna genelinde sevinçle karşılandı. Telegram hesabından paylaşımda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Tarihi bir anın içindeyiz. Rus sembolleri sokaklardan temizleniyor. Herson'a dönüyoruz." dedi.

DÜNYA 11.11.2022, 23:38 13.11.2022, 08:02 Hakan Öksüz
Zelenskiy'den Herson mesajı: Tarihi bir anın içindeyiz

Kış ayları yaklaşırken Herson kentinden çekilen Rus ordusu, Ukrayna'da sevinç yarattı. Rus güçlerinin kaçmak dışında başka bir seçeneğinin kalmadığını kaydeden Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, "Düşmanın bölgedeki lojistik kaynaklarını yok ettik. Bu geri çekilme, Rusya'nın bir iyi niyet gösterisi değil. Kiev ve Yılan Adası'nda olduğu gibi burada da sergilediğimiz etkili mücadele, Rus ordusunun geri çekilmesini sağladı." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy: "Rus sembolleri sokaklardan temizleniyor"

Rus güçlerini Herson'dan çekilmesi, Ukrayna'da büyük sevince neden oldu. Kente giren Ukrayna özel kuvvetleri, bölge halkının sevgisiyle karşılaştı. Herson'un Rus güçlerinden geri alınmasına ilişkin Telegram hesabından paylaşımda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Tarihi bir anın içindeyiz. Herson'a dönüyoruz. Herson halkı, Ukrayna'dan vazgeçmedi. Şimdi herkes zorla konulan Rus sembollerini sokaklardan temizliyor." dedi.

"İnsansız deniz aracı filosu kurmak için bağış topluyoruz"

Bölgede kalan Rus güçlerinin teslim olması gerektiğini kaydeden Zelenski, "Ordumuz, bölgedeki güvenliğin sağlanabilmesi için çalışma yürütüyor. Bağış toplama platformumuz United24, bir kampanya başlattı. Ülkemizde insansız deniz aracı filosu kurmak için başlatılan kampanyanın ilk 1 saati içinde toplanan para ile bir araç alınabiliyor. Bu ilk insansız deniz aracına Herson ismini verdik. İkinci aracın ismi ise Sivastopol olacak." ifadelerini kullandı.

Odessa'da sevinç gösterileri

Herson'un kurtarılması nedeniyle Odessa kentinde de sevinç gösterileri yapıldı. Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu önünde bir araya gelen kalabalık grup, Herson'un kurtuluşunu kutladı. Toplanan kalabalıkta en çok eğlenenler ise ellerinde bayraklarla Ukrayna milli marşını söyleyen çocuklar oldu.

Yorumlar (0)