Zelenskiy'den Erdoğan açıklaması

Zelenskiy, Erdoğan ile evvelsi gün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya ile devam eden müzakere sürecini ele aldıklarını belirtti.

DÜNYA 26.04.2022, 01:21
Zelenskiy'den Erdoğan açıklaması

Ukrayna lideri Zelenskiy, yayımladığı video mesajında, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa ilişkin son gelişmeleri açıkladı. Rusya’nın bazı Ukrayna şehirlerine saldırılara devam ettiğinden söz eden Zelenskiy, Rusya’ya daha çok yaptırım uygulanmasını, kendilerine de bütün dünya kamuoyundan daha çok destek verilmesini talep etti. 

"Erdoğan ile görüştüm..."

Gerçekleştirdiği diplomatik görüşmeler hakkında konuşan Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde önemli hususları ele aldıklarını kaydederek, “Erdoğan ile önemli bir görüşme yaptık. Mariupol'deki son durumu, yaralıların ve sivillerin tahliyesini, Ukrayna ordusunun ivedilikle yenilenmesi durumlarını görüştük. Görüştüğümüz konulardan biri de Rusya ile müzakere süreciydi. Karadeniz sahillerini bloke altına alan Rusya'nın dünya gıda pazarı için büyük bir tehdit oluşturmasına değindik. Yükselen gıda fiyatları pek çok ülkede kritik düzeylere ulaştı. Fakat bu henüz başlangıç." sözlerini sarf etti. 

"Gıda fiyatları daha da artabilir..."

Zelenskiy, Rusya’nın sulh istememesi halinde birçok ülkenin artan gıda fiyatlarıyla karşı karşıya geleceğini belirtti. Kiev’i ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi hakkında da konuşan Zelenskiy, desteklerinden dolayı minnettar olduklarını kaydetti.

Macron'u kutladı

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da konuşan Zelenskiy, Macron’u kutlayarak, “Macron'a tebriklerimi gönderiyorum. Akşamleyin kendisiyle görüştüm. Onların desteğini her daim takdir edeceğiz, yardımları sebebiyle her daim minnettar kalacağız. Fransa ile birlikte Ukrayna ve Avrupa için çok daha fazlasını yapacağımıza olan inancım tam." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)