Zelenskiy'den dikkat çeken istek

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO-PA (NATO Parlamenterler Asamblesi) 68'inci Genel Kurulu'na video konferansla iştirak eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Federasyonu'nun 'terör devleti' olarak ilan edilmesini talep etti.

DÜNYA 21.11.2022, 21:40 22.11.2022, 10:59
Zelenskiy'den dikkat çeken istek

Volodimir Zelenskiy, NATO-PA mensuplarına hitaben gerçekleştirdiği konuşmada, "Çok sayıda insanımızın hayatını direkt olarak tehlikeye sokan Rusya, kışın ısınma, su ve elektrik gereksinimlerimizi kesmeye yönelik, enerji altyapımıza saldırılarda bulunuyor. Sizler için en doğrusu parlamentolarınızda Rusya'yı terör devleti olarak ilan etmeniz olacaktır." diye konuştu.

Ukrayna'daki nükleer merkezlerde tehlikeli olabilecek bir saldırının bütün dünyayı etkileyeceğini, bunun engellenmesinin herkesin yararına olduğunu dile getiren Zelenskiy, "Tüm dünyanın, herhangi bir Rus sabotajına veyahut füzesine karşı altyapı tesislerinde yüzde 100 garantili korumaya gereksinimi vardır." dedi.

"Vatandaşlarınızın büyük çoğunluğu destekliyor"

Ukrayna'nın NATO ve AB (Avrupa Birliği) ile olan ilişkileri hakkında da konuşan Zelenskiy, "Ukrayna henüz NATO ve AB'nin tam bir parçası olmasa da her birimizin ait olduğu değerler topluluğunun her daim bir parçası olmuş ve olacak olan insanlar için sizlere sesleniyorum. Vatandaşlarınızın büyük çoğunluğu Ukrayna'nın NATO ve AB'ye tam üye olarak katılımına destek veriyor. Ben de Ukrayna lideri olarak ülkemizin Avrupa'dan ayrılmasının doğal olmadığını ve haksız olduğunu düşünüyorum. Bu ayrılığın sürmesine müsaade etmeyeceğim." şeklinde konuştu.

Ukrayna'ya yeterli sayıda füze savunma sistemi ve uçaksavar yardımının yapılmasını isteyen Zelenskiy, 'Rusya'yı hedef alan yaptırımların sürmesini ve Rusya'nın terör tohumları ekmek adına yeni yollar aramasına müsaade edilmemesini' talep etti. 

Yorumlar (0)