Zelenskiy'den çarpıcı iddia

Volodimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu'nu, Ortodoksların Noel'i dolayısıyla ilan ettiği ateşkes esnasında Ukrayna'ya saldırıda bulunmakla itham etti.

DÜNYA 08.01.2023, 00:22
Zelenskiy'den çarpıcı iddia

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, paylaştığı görüntülü mesajında, Ortodoksların Noel'ini bir defa daha tebrik etti.

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyinin 2023 senesi çalışma planını onayladığını belirten Zelenskiy, bu sene, Ukrayna'nın bağımsızlık için mücadelesinin ve savunma olanaklarının geliştirilmesinin öncelikli hususları olacağını dile getirdi.

Ukrayna lideri, kendisinin, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna üzerinde uyguladığı saldırı politikasına destek veren Ruslara yaptırımlar uygulamaya dair kararnameye imza attığını ifade ederek, "Bu şahıslar hakkında gelecek dönemde de yaptırım uygulama kararları alınacaktır." diye konuştu.



"Ateşkese uymuyorlar"


Rus birliklerinin, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Rusya Savunma Bakanlığına, Ukrayna'da evvelki gün saat 12.00 itibarıyla 36 saat boyunca ateşkes uygulanmasına yönelik verdiği talimata riayet etmediğini ileri süren Zelenskiy, şöyle konuştu:

"Tüm dünya Rusya'dan gelen herhangi bir açıklamanın ne denli yanlış olduğunu bir defa daha görmüş oldu. Sözde ateşkesle ilgili bir şeyler söylediler fakat gerçek şu ki Rus ordusu Bahmut'u ve diğer mevzilerimizi tekrar vurdu."

Ukrayna lideri, ülkede yeniden sulhsun sağlanmasının yalnızca Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesinin ardından mümkün olabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)