Zelenskiy'den 'Abramovich' ricası

Zelenskiy'nin, Biden'dan, Rus oligark Abramovich'in 'Rusya ile aramızda arabuluculuk yapabilir' gerekçesi ile yaptırım listesine alınmamasını talep ettiği öne sürüldü.

DÜNYA 24.03.2022, 01:15
Zelenskiy'den 'Abramovich' ricası

ABD medyası tarafından konu ile ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde, Rus oligark Roman Abramovich'in Biden ile Zelenskiy arasındaki görüşmelerde adının geçtiği bildirildi.

Listeye eklenmedi

Söz konusu habere göre, Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya lideri Putin ile arasında arabuluculuk yapabilme ihtimali dolayısıyla Biden yönetiminden Abramovich'i yaptırım listesine eklenmemesini talep etti. Beyaz Saray, bu durum üzerine bahse konu listeyi hazırlayan Hazine Bakanlığı ile irtibata geçerek, listeye Abramovich'in ve firmalarının eklenmemesini sağladı.

İngiltere ve Avrupa Birliği tarafından yaptırım listesine eklenen Rus milyarderin ABD'nin yaptırım listesinde bulunmamasının Zelenskiy'den ABD Başkanı Biden'a gelen bu istekle bağlantılı olduğu belirtilen haberde, Abramovich'in şu an için bu yönde bir arabuluculuk görevi alıp almayacağının ise bilinmediği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak Hazine Bakanlığı ve Beyaz Saray'dan herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

Birden yönetimi, Avrupa Birliği ile koordineli bir şekilde evvelki hafta çok sayıda Rus milyardere yaptırım kararı almış ve bu şahısların tüm mal varlıkları dondurulmuştu.

Yorumlar (0)