Zelenskiy'den '3. Dünya Savaşı' çıkışı

Zelenskiy, "Putin ile görüşme olanağına sahip olmak için herhangi bir şansı, herhangi bir formatı kullanmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu girişimler başarısızlıkla sonuçlanırsa da '3. Dünya Savaşı'nın başladığı manasına gelir." dedi.

DÜNYA 20.03.2022, 19:37
Zelenskiy'den '3. Dünya Savaşı' çıkışı

ABD medyasına konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya lideri Putin'i kastederek, "Onunla görüşmeye hazırım. Son iki senedir zaten hazırdım. Müzakereler yapılmadan bu savaşı sonlandırabileceğimizi düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

"Bu savaşı sona erdirmek için yalnızca yüzde 1 dahi şansımız varsa bence bu şansın kullanması lazım." sözlerini sarf eden Zelenskiy, her gün savaş alanında masum insanların yaşamını yitirmeye devam ettiğinin altını çizdi.

"Müzakerelerin sonu '3. Dünya Savaşı' olabilir"

Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Rus ordusu bizi yok etmeye, katletmeye geldi. Rusya'ya karşı kuvvetli bir karşılık vererek ordumuzun ve halkımızın onurunu gösterebiliriz fakat ne yazık ki onurumuz hayatları kurtaramayacak. Yani Putin ile görüşme olanağına sahip olmak için herhangi bir şansı, herhangi bir formatı kullanmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu girişimler başarısızlıkla sonuçlanırsa da '3. Dünya Savaşı'nın başladığı manasına gelir."

Yorumlar (0)