Zelenskiy "Bu bir zafer" diyerek açıkladı: "30 yıldır bunu bekliyorduk"

AB Liderler Zirvesi’ne katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, 30 yıldır ülkesine aday statüsü verilmesini beklediklerini ifade etti. 

DÜNYA 24.06.2022, 09:52 24.06.2022, 17:58
Zelenskiy "Bu bir zafer" diyerek açıkladı: "30 yıldır bunu bekliyorduk"

Dün Brüksel’de Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin gerçekleştirdiği zirvede, adaylık için başvuru yapan Moldova ve Ukrayna’ya “Aday ülke” statüsü verilmesi kararı alındı.

Ukrayna cephesinde bu karar sevinçle karşılanırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de zirveye online bağlantı ile katıldı.

"Avrupa'nın özgürlüğünü savunanlara teşekkürler"

Kararla ilgili AB liderlerine duygularını anlatan Zelensky, “Devletimiz ve Ukrayna’nın 30 senelik bağımsızlığı için en kritik kararlardan biri fakat bu karar yalnızca Ukrayna için geçerli değil. Bu, Avrupa’yı güçlendirmek, birliğimizi ve özgürlüğümüzü koruma yeteneğimizi test eden Rus saldırıları kapsamında atılabilecek en ciddi adımdır. Zirvedeki bütün Avrupa liderlerine teşekkür ederiz. Ukrayna’yı, ellerinde silahlarla savunan askerlerimize, Avrupa’nın özgürlüğünü savunanlara teşekkürler. Avrupa’nın yeni bir tarihine imkan tanıdığınız için teşekkür ederiz” sözlerini kullandı.

"30 yıl 120 gün bekledik"

Zelensky bu karardan sonra sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya devam etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Zelenskiy, “Ukrayna’ya AB liderleri tarafından aday ülke statüsü verilmesi kararını takdir ediyorum. Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa liderlerine teşekkürlerimi iletiyorum” sözlerini kullandı.

Geç saatlerde kısa bir görüntülü mesaj daha yayınlayan Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının devam ettiği 120 günü ve Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yılına dikkat çekerek, “Bu, Avrupa Birliği ile Ukrayna arasındaki ilişkilerde tarihi ve benzersiz bir andır. Ukrayna’nın geleceği Avrupa Birliği’nde. Bu bir zaferdir. 30 yıl 120 gün bekledik” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)